ZAMAN PALANDÖKEN SPOR'U YAŞATMA ZAMANIDIR!

O yılllarda Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Vefa Gibi Takımlarla İstanbul Liginde Boy Gösteren PALANDÖKEN SPOR Yine O Yıllarına Geri Dönüyor

ZAMAN PALANDÖKEN SPOR

 

Türkiye’de ismiyle özdeşleşmiş olan Palandökenspor 1944 yılında Dönemin Erzurum Valisi tarafından Erzurum Lisesi Spor Kulübü olarak kurdurmuştur. O yıllarda Erzurum Lisesi Müdürü Ali bey, tüm spor branşlarında daha aktif olması için şehrimizde spor malzemesi satıcılığı yapan ve geçmiş yıllarda Trabzon İdman Ocağı Spor Kulübünün kurucusu olan Ziya Çilingiroğlu'na yönetmesi için teklifte bulunmuştur.

Geçmişi spor ve sporcu dostu olarak bilinen Trabzon İdman Ocağı Spor Kulübünün kurucusu Ziya Çilingiroğlu böylesi Ulvi bir görevin kendisine teklif edilmesinden hayli mutlu olmuştur. Ziya Çilingiroğlu'nun bu teklifi kabul etme sebebi ise, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşıp sporla uğraşması Ülkemizin ve şehrimizin geleceği için önemli bir rol oynayacağına inanışındandır.

O yılllarda Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Vefa gibi takımlarla İstanbul liginde boy gösterirken Palandökenspor’da Dağcılık, Demir spor gibi takımlarla Erzurum liginde boy göstermeye başladı.

Daha sonra Ziya Çilingiroğlu sağlık problemlerinden dolayı Başkanlık görevini birlikte yöneticilik yaptığı Erzurum’un tanınmış esnaflarından şeker, lokum helva gibi fabrikaları olan şehrimizde halen gazetecilik yapan Ender Yüncü'nün babası Rahmetli Ömer Yüncü'ye bırakarak geri kalan ömrünü kulübün fahri başkanı olarak devam etmiştir. Ömer Yüncü başkanlığında ülke genelinde ciddi başarılara imza atmış olan Palandöken Spor Kulübü Erzurum'u Türkiye kupasın’da da temsil etmiş 1984 tarihinde profosyonel futbolcu ihraç etmiş ekonomik sebepler’ den dolayı amatör lige dönmüştür. 1993 yılında ise Ömer Yüncü'nün sağlık problemlerinden dolayı aktif başkanlığı bırakmasının ardından Palandökenspor’da profosyonel olarak futbolcu olan daha sonra yıllarca Erzurumspor’ da futbolculuk ve antrenörlük yapan Abdüsselam Gökçan tarafından yönetilmeye başlanmıştır. 2008 yılında U-18 ve U-19 milli takımlarına 2 futbolcu gönderilmiş onun tekrar Erzurumspor antrenörlüğüne dönmesinden sonra liglerde boy göstermiştir.

Şimdi Okan Kadir Setikmen başkanlığında amatör liglerde ve çeşitli yaş gruplarında Erzurum’da bu köklü kulübü yaşatmaya devam ediyor. Genç antrenör U-14 milli takımlarına 2’şer kez futbolcu göndermiş Beşiktaş Gençlerbirliği Altınordu gibi takımlara çeşitli yaş gruplarında futbolcu göndermiştir. Okan Kadir Setikmen Şimdilerde genç girişimci arkadaşlarını bir araya getirerek PALANDÖKENSPOR markasını yine eski yıllarında ki başarılı yıllarına taşımak isteyerek öncelikle elimizde ki genç yetenekleri kendi bünyemizde tutacak tesisi ve yatırımı yapmak olduklarını belirterek hedefimiz Erzurum'un en köklü spor kulübü olan Palandöken Spor'u kuruluş amacına geri döndürmek ve o yıllarda gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutup spora yönlendireren büyüklerimizin izinde çocuklarımıza hizmet etmek ve burada yetiştirdiğimiz çocuklarımızı öncelik Erzurum spor olmak kaydıyla Türkiye’deki tüm takımlara göndermek olduğunu bunun en son örneğinin 2007 doğumlu Milli sporcumuz Yusuf Can Balcı’nın Beşiktaş spor kulübüne transferini gerçekleştirdiklerini söyleyerek Bugüne kadar kulübümüze emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerini sunarak Aldığımız bayrağı Arkadaşlarımızla beraber en üst seviyeye çıkartmak için var güçleri ile çalışacaklarını söyledi…

BU TAŞIN ALTI EL BEKLİYOR!

Şimdi bu şehrin bir zamanlar spor akademisi olarak bilinen kulübü Palandöken spor'da spor yapmış herkesi bu kulübün yeniden küllerinden doğması için taşın altına ellerinin koymaya çağırıyoruz. Geçmişimizi hatırlayarak geleceğimize ışık tutmak için Palandöken Spor kulübünün maddi ve manevi her alanında kulübün yanında olursak O yıllara geri dönmemek imkansız değil. 

 


Anahtar Kelimeler: ZAMAN PALANDÖKEN ' YAŞATMA ZAMANIDIR!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

26.04.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:39
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı