Her yıl Ramazan ayında Erzurum’daki ihtiyaç sahiplerini unutmayan hayırsever iş insanı Yavuz Nihat Şahsuvaroğlu, bu yıl yardım çıtasını daha da yukarı taşıdı.
Şahsuvaroğlu, Ramazan ayına gireceğimiz şu günlerde kent genelinde 80 bin haneye gıda kolisi ulaştırarak binlerce ailenin yüzünü güldürecek.
Dedelerinden babalarına, babalarından da kendilerine miras olarak devir edildiği bilinen doğup büyüdükleri şehrin insanının her şartta ve koşulda yardımına koşma geleneğini gelecek kuşaklardaki evlatlarına da miras olarak bırakmak için her yıl düzenli olarak özellikle Ramazan ayında Erzurum’un tüm ilçe, köy ve mahallelerindeki ihtiyaç sahibi ailelere yardım paketleri göndererek yüzlerini güldüren Erzurumlu hayırsever işadamı Yavuz Nihat Şahsuvaroğlu, bu yıl Ata mirası olan yardımlaşma ve paylaşma kültürünün gelecek nesillere aktarılması için kıymetli oğulları Mehmet Emin Şahsuvaroğlu ve Yavuz Selim Şahsuvaroğlu'nu Erzurum'a göndererek dağıtımın bizzat başında olmalarını istedi.

Her yıl düzenli olarak bizzat kendisi Ramazan ayına gireceğimiz şu günlerde şehrimize gelerek hem Sılayı Rahim ibadetini yerine getirip hem de dağıtmayı planladığı paketlerdeki ürünlerin tamamının Erzurum’da ticaret yapan esnaflardan satın almak ve özellikle kendi evinde kullandığı ürün ve markalarından oluşan paketler olması için özen gösteren Şahsuvaroğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Nihat Şahsuvaroğlu, Rahmetli Dedemin babama, Babamın da bana bırakmış olduğu bu paylaşma ve yardımlaşma kültürümüzü bizden sonraki nesillerde de devamı için tıpkı Babamın bana yıllar önce göstermiş olduğu şekilde bende bu yıl evlatlarıma göstermek için onları doğup büyüdüğümüz topraklara gönderip organizasyonun bizzat başında olmalarını istedim. Özellikle kendilerine; Dağıtılacak olan yardım kolilerinin içeriğinin tamamen Erzurum’daki yerel toptancılardan ve esnaftan temin edilmesini söyledim. Bu sayede hem ihtiyaç sahibi vatandaşın sofrası şenlensin hem de Erzurum esnafına ciddi bir ekonomik katkı sağlansın diye bizden önce bize öğretilenleri kendilerine ilettim dedi.
Erzurum'a gelerek ata mirası yardımlaşma ve paylaşma kültürünü devam ettirmek için bu yıl 80 Bin ihtiyaç sahibi aileye bizzat ulaşmayı hedefleyen Mehmet Emin Şahsuvaroğlu ve Yavuz Selim Şahsuvaroğlu ile yaptığımız söyleşi de şu ifadelere yer verdiler.
Kıymetli dedelerimizden babamıza kadar süren ve önümüzdeki yıllarda da bizlere ve gelecek nesillerimize aktaracağımız bu yardımlaşma ve paylaşma kültürümüzü bugün burada yaşamanın yanı sıra Sılayı Rahim İbadetimizi de yerine getirerek iki güzel mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Babamız Yavuz Nihat Şahsuvaroğlu'nun talimatlarıyla dağıtılacak kolilerimizin içeriklerini tamamen Erzurum'daki yerel esnaflarımızdan temin ettik. Dağıtım ağını hızlı bir şekilde tamamlayıp Ramazan ayı içerisinde tüm ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracağız. Yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması için titiz bir çalışma yürütüyoruz. Erzurum Valiliği ve tüm İlçe kaymakamlıkları başta olmak üzere Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve tüm İlçe Belediye Başkanlıklarıyla koordineli bir şekilde gerçek ihtiyaç sahibi aileleri belirleyerek tek tek kapılarını çalmayı hedefliyoruz. Bu dedelerimizden babamıza ve babamızdan da bize kadar ulaşan yardımlaşma ve paylaşma kültürü bizden sonraki nesillerimize de aynı kararlılıkla ulaşacaktır diye konuştular.
Öte yandan Şahsuvaroğlu Grup yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Nihat Şahsuvaroğlu; Her yıl düzenli olarak şehrimizdeki ihtiyaç sahibi aileleri belirleme de ve tespit etme noktasında bizlere her türlü yarımcı olan başta Erzurum Valiliği olmak üzere Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in tüm imkanlarını seferber etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şahsuvaroğlu, "Bu yıl ekonomik şartları göz önüne alarak yardım paketlerimizin hem içeriğini hem de hane başı sayısını 80 Bin'e çıkardık. Ülke genelinde ve Cezayir'de yaklaşık olarak 300 Bin Aileye ulaşıyoruz. Tabi ki bu sayılara ulaşmak için büyük bir özveri ve çalışma içerisinde yorgunluğumuz oluyor. Ama İnsanların bizleri gördüğünde karşılaştığımız gözlerindeki o mutluluk tüm yorgunluğumuzu alıyor. Doğup büyüdüğüm memleketim Erzurum'da da son yıllarda yorgunluğumuzu bir nebze olsun almak için elini taşın altına koyan tüm imkanlarını bizlerin bir aileye daha fazla ulaşmamız için seferber eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen'e teşekkür ediyorum diye konuştu.
Erzurum
17.02.2026