Yakutiye Belediyesi, 'Er Meydanı'nı Erzurum ovasında kurdu

Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen '2. Geleneksel Erzurum Ovası Güreş Festivali' yoğun ilgi gördü. Sıcak havaya rağmen 210 pehlivan çayıra çıktı.

Yakutiye Belediyesi,

 

Yakutiye ilçesi Soğukçermik köyü karşısında, oluşturulan 'Er Meydanı'nda 210 güreşçi madalya için kıyasıya mücadele etti. Özellikle çocukların  çayırda sergilediği güreşler, seyircilerin ilgi odağı oldu.

Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, hem ata sporu olan güreşi yaşatmak hem de insanların güzel bir gün geçirmelerine vesile olmak için Erzurum Ovası’nda güreş festivali düzenlediklerini ifade etti. Festival alanındaki etkinliklerde  Yakutiye Belediyesi tarafından çadırlar kuruldu, halk oyunu ekipleri gösteri yaptı ve davetlilere ikramlarda bulunuldu.

Erzurum'da sıcaklık rekorlarının kırıldığı bu  günlerde, ata sporu güreşe gönül veren gençler, Erzurum ovasında  kurulan er meydanında sergiledikleri yetenek ve dirençleriyle büyük alkış aldı. 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

11.08.2025

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 16:15
  • AKŞAM 19:25
  • YATSI 20:54
  • Pazartesi 26 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Salı 27.8 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.1 ° / 10.4 ° Güneşli