YAKUP YILDIZ'DAN 2024 2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KUTLAMA MESAJI

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başta sevgili öğrencilerimiz ve kıymetli öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim camiamıza sağlık ve başarı getirmesini temenni ediyorum

YAKUP YILDIZ

 

 

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız 2024-2025 eğitim öğretim yılına başlarken tüm öğrenci, öğretmen ve velilere hitaben bir kutlama mesajı yayımladı.

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız mesajında; Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" projesi kapsamında hayata geçirilen yenilikçi müfredatla birlikte, 2024-2025 eğitim öğretim yılının herkes için başarılı ve verimli geçmesini diledi. Öğretmenlere hitaben, onların bilgi ve deneyimlerini öğrencilere aktarma yolundaki özveri ve gayretlerinden emin olduğunu belirten Yıldız, çocukların akademik bilginin yanı sıra hayatta başarılı olmaları için gereken değerleri de öğreneceklerine olan inancını dile getirdi.

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız bu yıl Okul öncesi, 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlayacak Maarif Modelini şöyle tarif etti; “Özünde yetkin ve erdemli bir öğrenci var. Hedef bilimsel olarak çocuğumuza her şeyi vermek ama bununla beraber etik değerleri de vermek” dedi.

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız Maarif modelle ilgili Erzurum merkez ve tüm ilçelerde yapılan çalışmalarla ilgili olarak şöyle konuştu. “Bu model kapalı kapılar ardında hazırlanmış bir model değil, bu kamuoyunda pek bilinmiyor. Modelin hazırlık süreci aylarca sürdü. Bakanlık bu model hazırlanırken hem Cumhuriyet tarihi boyunca ülkemizde hem de dünyada uygulanan modelleri masaya yatırdı. Eğitim fakültelerindeki akademisyenler ve öğretmenlerimiz de hazırlık sürecinde yer aldı. Paneller ve tartışmalar yapıldıktan sonra yapı ortaya çıktı. Sonrasında bakanımızın ve Talim Terbiye Kurulu’ndan onaylandı. Ve sonra kamuoyunun bilgisine açıldı. Eleştirilerin ve taleplerin alınacağı açıklandı. Yıl boyunca Eleştiri mekanizması sürekli açık olacak. Öğretmenlerimiz kitaplardan dersi anlatırken kendince herhangi bir olumsuzluk gördüğünde kitaptaki karekodu okutarak konuyla ilgili düşüncesini bakanlığa doğrudan iletebilecek. Yani müfredatla ilgili süreç bitmiş değil, uygulamada karşılaşılacak olumsuzluklar olması halinde yeniden değerlendirmeler yapılacak. Bakanımız bizimle toplantı yaptı ve bizlere sunumlar yapıldı. Bu toplantı ve sunum sonrası Erzurum merkez başta olmak üzere tüm ilçelerimizi tek tek gezerek, Okul Müdürlerimiz, yöneticilerimiz ve öğretmenlerimize birebir sunumlar yaptım. Modelin hedefleri noktasında İlçe müdürlerimize bizzat kendimin de katıldığı bir çok kez sunum yaptık, işleyişi anlattık. Formatör öğretmenler belirledik ve bakanlığa eğitim için gönderdik dedi.

Bu yıl Okul öncesi, 1, 5 ve 9’uncu sınıflar eğitim yılına bu modelle okula başlayacak. Bu sınıflarda derse girecek öğretmenler belli oldu ve onlara da modelle ilgili eğitimler veriliyor. Modelin özünde yetkin ve erdemli bir öğrenci var. Hedef bilimsel olarak çocuğumuza her şeyi vermek ama bununla beraber etik değerleri de vermek” ifadelerini kullanan Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Milli ve manevi değerler manzumesi ile maddi gelişmenin zirvesini hedefleyen Türkiye Yüzyılı Maarif Model uygulamasıyla maddi değerlerin yanında manevi değer ve erdemlerin öğrencilerimize verilmesiyle bireyin bir bütüncül olarak yetişmesi hedeflenmektedir diye konuştu.

Öte yandan 2024 2025 Eğitim yılı çerçevesinde Öğretmen, Öğrenci ve Velilere de seslenen Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız sözlerine şöyle devam etti.

Değerli Meslektaşlarım,

Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin başarılı bir şekilde uygulanması için siz değerli öğretmenlerimizin programı sahiplenmesi, öğrenci velilerimizin size tam bir destek vermesi gerekmektedir. Okullarımızda öğretmenin başat rol almadığı hiçbir program başarıya ulaşamaz, sahiplenmediği hiçbir hedef gerçekleşemez.

Değerli Velilerimiz,

Eğitim öğretim faaliyeti bir süreçtir. Sadece okulda öğretmeni ve öğrenciyi ilgilendirmez. Bu sürecin bir ayağı ev bir ayağı da toplumdur. Sizler toplumda örnek model evlerde ise bir eğitimcisiniz. Biz eğitimciler ancak sizlerin kıymetli destekleriniz ile en büyük hazinemiz olan çocuklarımızı, yarının güçlü Türkiye'sinde güven içinde mutlu bireyler olarak yaşaması için yetiştirebiliriz. Siz değerli velilerimizden hem Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin başarılı bir şekilde uygulanmasında hem diğer eğitim öğretim faaliyetlerinde her türlü destek ve katkınızı bekliyoruz.

Sevgili Öğrencilerim,

Okul binaları, öğretmenler, öğretim araçları ve aklınıza gelebilecek eğitim-öğretim adına olan her şey sadece sizler için. Sizlerin kişisel gelişimi ve gelecekteki kazanımları için. Biz sorumlular olarak üzerimize düşeni yaptık. Okullarımızı eğitim öğretim faaliyetleri için hazırladık ve artık sıra sizlerde. Öğretmenleriniz ve öğrenci arkadaşlarınızla saygı ve sevgi çerçevesinde azim ve kararlılıkla çalışarak, okul hayatınızı geçirmenizi sizlerden bekliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başta sevgili öğrencilerimiz ve kıymetli öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim camiamıza sağlık ve başarı getirmesini temenni ediyorum diye konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

21.09.2024

  • İMSAK 04:31
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:13
  • İKİNDİ 15:39
  • AKŞAM 18:21
  • YATSI 19:40
  • Cumartesi 17.4 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.3 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı