Üniversite Tercihleri İçin Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Danışmanlık Hizmeti

Salih Kaygusuz, Millî Eğitim Bakanlığı'nın, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kapsamında Üniversitelere Tercihi Yapacak Öğrenciler İçin Bugünden İtibaren Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Üzerinden Online Tercih Danışmanlığı Hizmetinin Başladığını Duyurdu.

Üniversite Tercihleri İçin Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Danışmanlık Hizmeti

 

Yükseköğretime geçecek öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tercih danışmanlığı hizmetleri verileceğini duyuran Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Ortaöğretimden yükseköğretime geçecek öğrencilere tercih danışmanlığı sürecinde ilgi, yetenek ve kişilik özellikleri doğrultusunda bir üst öğrenim kurumuna geçişlerinde rehberlik yapılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 81 İlde kurulan YKS Tercih Danışmanlığı Komisyonu İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce oluşturuldu dedi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Ortaöğretimden yükseköğretime geçecek öğrenciler için doğru tercihte bulunmanın önemine değinerek bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'un da önceki gün yapmış olduğu açıklama neticesinde İlimizde de alanında bilgi, birikim, donanım ve tecrübeli arkadaşlarımızdan oluşan bir komisyon oluşturduk dedi.

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, “YKS Tercih Danışmanlığı Komisyonları, 06-14 Ağustos tarihleri arasında bu yıl 12. sınıfı bitirmiş öğrencilerimize EBA üzerinden kendi okullarında, mezun öğrencilere ise Rehberlik Araştırma Merkezimiz bünyesinde kurulan “YKS Tercih Danışma Hattı” üzerinden hizmet verilecek dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, komisyonda görevli öğretmen arkadaşlarımızın salgın sebebiyle bu yıl telefon ve EBA üzerinden uzaktan bağlantı yoluyla öğrenci ve velilere okul kontenjanları, okulların ulaşım, barınma imkânları ve fiziki şartlarına ilişkin bilgiler aktaracağını söyledi.

Öğrenciler için sağlık ve huzurla en güzel sonucun gerçekleşmesini dileyen Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, “Geleceği şekillendirecek tercihlere yardımcı olacak ve Tercih Danışmanlığı Komisyonlarında görevli öğretmenlerimize ve yöneticilerimize başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Öğrenci ve ailelerine üniversite tercih sürecine ilişkin danışmanlık hizmeti başlatacaklarını belirten Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'da önceki gün konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer vermişti.

Bu kapsamda Bakanlığa bağlı resmi okullarla rehberlik ve araştırma merkezlerinde bu hizmetin sunulacağı "tercih danışmanlığı birimleri" kurulduğunu ifade eden Selçuk, şu bilgileri verdi: "Bu birimler aracılığıyla, öğrencilere ilgi, değer ve yetenekleri doğrultusunda bir üst öğrenim kurumuna geçiş sürecinde rehberlik edilecek. Tercih danışmanlığı birimleri, okullarda ve rehberlik araştırma merkezlerinde, rehberlik öğretmenleri tarafından EBA üzerinden hizmet verecek. Mezun durumda olan ya da internet erişimi bulunmayan adaylara ise talep etmeleri halinde, koordinasyon kurullarının planlaması doğrultusunda gerek rehberlik ve araştırma merkezleri tarafından gerekse bulundukları bölgeye en yakın okuldaki tercih danışmanlığı birimi üzerinden bu hizmet sunulacak."

Bakan Selçuk, mevsimlik tarım işçilerinin durumunu da düşünerek onların da YKS tercih danışmanlığı hizmetinden yararlanmaları için her türlü önlemin alındığını bildirerek "Amacımız, bu süreçte ülkemizde rehberliğe ihtiyaç duyan her öğrenci ve veliye ulaşarak gelecekleri konusunda bilinçli tercih yapmalarını sağlamaktır. Yürütülen çalışmalar ve sürece ilişkin tüm önlemler kontrolümüz altında olup öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla tercih danışmanlığı birimlerimize başvurabilecekler." değerlendirmesinde bulundu.

Rektörler canlı yayınla adaylarla buluşacak

Bakan Selçuk, YKS'ye hazırlanan adaylara yönelik çevrimiçi üniversite tanıtım günleri düzenlendiğini hatırlatarak, "Youtube ve Instagram üzerinden rektörler ve öğretim üyelerinin katılımıyla canlı olarak üniversite ve bölüm tanıtım programlarına tercih süresince devam edilecek. Üniversite rektörleri, üniversitelerini tanıtırken bölüm hocaları da bölüm tanıtımı gerçekleştirecek." şeklinde konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false