Trabzon'da bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne de Bir Trabzonlu Rektör Atanmış

Trabzon

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlüğüne ikinci kez atanan Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında düzenlenen törende mazbatasını aldı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri gereğince, Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’yı yeniden Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü olarak atadı.

21.09.1965 yılında Trabzon merkez de Dünya'ya gelen Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, İlk orta ve lise öğrenimini de Trabzon'da tamamlamıştır.

Aslında biz Erzurumlular olarak Erzurum'da bulunan Erzurum Teknik Üniversitesi ve Ülkemizin saygın ve gelişmiş Üniversitelerinden olan Atatürk Üniversitesi'nin her ikisinde de Trabzonlu Rektörleri barındırırken, Trabzon'da bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne de Erzurumlu bir rektörün atanmasını beklerdik. 

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Bülent Çakmak, 30 Nisan 1968 yılında Trabzon'un Sürmene İlçesi Doğumlu

Atatürk Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ise 26 Eylül 1975 yılında Trabzon'un Çaykara İlçesi Doğumlu

Şehrimizde yer alan bu her iki Rektör'ün de Trabzon İli doğumlu olmalarına karşılık Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin Rektörü'nün de Erzurumlu olmasını beklememiz kadar haklı bir gerekçemiz olamaz diye konuşan vatandaşlar, Rektörlerimizin Trabzonlu oluşları bizleri rahatsız etmemektedir dediler. Ama kimliğinde, Soyunda ve suyunda Erzurum yazan Akademik kariyerleri açısından isimlerini Ülkemizde ve Dünya'da kanıtlamış bir çok Erzurumlu isim varken, her iki Üniversitemizin de Rektörlerinin Trabzonlu olmaları rahatsız edici bir hal almıştır dediler.

21 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlük görevine yeniden atanan Trabzon doğumlu Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'nın yerine Trabzon doğumlu olmayan bir isim atansaydı Neler yaşanırdı burası da merak konusu doğrusu…