TİMUR EMİNOĞLU "ESTETİK BİR GÜLÜŞ ÇOK DA HAYAL DEĞİL"

Erzurum'un en donanımlı ağız ve diş polikliniği olan Özel Alper Eminoğlu Ağız ve Diş Polikliniği hekimlerinden Dt. Timur Eminoğlu ‘Estetik Bir Gülüş Çok da Hayal Değil" dedi.

TİMUR EMİNOĞLU

 

Erzurum'un en donanımlı ağız ve diş polikliniği olan Özel Alper Eminoğlu Ağız ve Diş Polikliniği hekimlerinden Dt. Timur Eminoğlu ‘Estetik Bir Gülüş Çok da Hayal Değil" dedi.

Aynı zamanda Erzurum'un tanınmış Diş Hekimlerinden Dt. Alper Eminoğlu'nun da oğlu olan Timur Eminoğlu Estetik bir Gülüşün Çok da Hayal olmadığını ifade ederek şu sözlere yer verdi

Estetik kelimesi genel anlamıyla insanda ‘güzel’ duygusu uyandıran, güzellik duygusuna uygun olan anlamına gelir.

Diş hekimliğinde de estetik son yıllarda çok fazla duyulmaya, hastalar tarafından hekimlerinden daha fazla talep edilmeye başlandı. Peki nedir bu estetik diş hekimliği?

Bilindiği gibi çok uzun zamandır, diş hekimleri; hastalarına ağrısız , sağlıklı bir şekilde beslenebilmeleri için bir çok tedavi uygulanıyor.

Bu beslenme fonksiyonu sağlanırken daha önceleri görüntü ikinci plana atılırdı. Güzel görünmeyen siyah dolgular, metal kaplamalar, gülümsendiğinde diş diplerinde parıldayan metal kancalar ve daha bir çok tedavi hastanın ağrısız bir şekilde yemek yiyebilmesi düşünülerek yapılıyordu.

Artık hastalarımızdaki estetik kaygısının artması sosyalleşme ve aynı zamanda sosyal medyanın kullanımının yaygınlaşmasıyla bu tedaviler tercih edilmiyor, teknolojinin gelişmesiyle de çok daha güzel görünen gülüşler elde edebiliyoruz.

Estetik diş hekimliği de bizim teknolojik gelişmeleri kullanarak uyguladığımız, hastamızın diş etlerinin renginden tutun da yüz hatları, dudakları diş renk boyutları, yaş ve cinsiyet gibi birçok etkeni düşünerek planladığımız bu bütün tedavilere verdiğimiz isim.

Bütün bunların uyumlu olmasının yanında dişlerin sağlığını da tabi ki göz ardı etmiyoruz, sağlık ve çiğneme fonksiyonu bizim için her zaman çok önemli.

Estetik bir gülüş, özgüvenli, güçlü ve enerjik bir profil anlamına gelir. Bunu sağlayabilmek içinde çok fazla imkanımız var. Örnek vermem gerekirse diş aralarındaki boşluklardan rahatsız olan hastamıza dolgular yardımıyla bir kaç dakikada uyuşturma işlemi bile yapmadan estetik bir gülüş sağlayabiliyoruz.

Aşınmış, renklenmiş dişleri olan hastamıza zirkonyum ya da porselen kaplamalarla birkaç günde daha genç pırıl pırıl bir gülümseme verebiliyoruz.

Dişlerinin renginden rahatsız olan hastamıza beyazlatma işlemiyle kısa sürede yardımcı olabiliyoruz.

Bütün olarak düşünürsek teller, kaplamalar, dolgular, diş eti sağlığının sağlanması, dişlerin beyazlatılması gibi işlemlerin hepsinin doğru bir planla sağlık gözetilerek uygulanması hekim ve hasta işbirliği ile bizi estetik sonuca ulaştırıyor diye konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

23.04.2024

  • İMSAK 03:46
  • GÜNEŞ 05:19
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:04
  • AKŞAM 19:08
  • YATSI 20:34
  • Salı 15.4 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli