Tarih: 31.03.2016 22:38

Taşerona nasıl kadro

Facebook Twitter Linked-in

 

 

ERZURUMHABER25: Kamuya alınacak personelin 12 ay boyunca görev yapıyor olması şartı aranacağını ifade eden  KOOP-İş Sendikası Erzurum Şube Başkan  Tarık Toğrul, 6 ay gibi geçici hizmetler kapsamında çalıştırılan personel kanun kapsamına girmeyeceğini kamuya geçişte kişinin mesleği ve kamu hizmetini yapabilmesi için gerekli bilgi ve donanıma sahip olup olmadığını belirlemeye yönelik sınav yapılacağını söyledi.

Toğrul,? Sayın Başbakanımız tarafından müjdeli açıklama 22 Mart 2016 tarihinde geldi.Özetle asıl ve Yardımcı işlerde çalışan tüm taşeronları kadroya alıyoruz. Dışarda kalan tek bir taşeron işçisi olmayacak demişti. Bu açıklama çok güzel ve uzun yıllardan beri beklediğimiz açıklama idi. Ancak, Maliye Bakanı Naci Ağbal, yaptığı açıklamaya göre; Kamuya alınacak personelin 12 ay boyunca görev yapıyor olması şartı aranacak. 3, 6 ay gibi geçici hizmetler kapsamında çalıştırılan personel kanun kapsamına girmeyecek. Kamuya geçişte kişinin mesleği ve kamu hizmetini yapabilmesi için gerekli bilgi ve donanıma sahip olup olmadığını belirlemeye yönelik sınav yapılacak.  Sınavın ayrıntıları tasarıda belirlenecek. Taşeron işçiler atanmaları halinde geçmişe dönük hak talebinde bulunamayacak.  Kamu işçisi gibi kadrolu olmayacaklar ne işçi ne memur ne de sözleşmeli olacaklar.? dedi

İMZALANAN TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ YOK MU SAYILIYOR

İmzalanan ve uygulamaya başlanan toplu iş sözleşme hakları ne olacağını ifade eden  KOOP-İş Sendikası Erzurum Şube Başkan  Tarık Toğrul,  çağdaş ve sosyal hiç bir hukuk devletinde bu haklar yok sayılamaz ve bunun takipçisi olmaya kesinlikle kararlı olduklarını söyledi.

İmzalanan ve uygulamaya başlanan toplu iş sözleşme hakları ne olacağını bu konuda ise bir açıklama beklediklerini belirten KOOP-İş Sendikası Erzurum Şube Başkan  Tarık Toğrul,  imzalanan toplu iş sözleşmeleri yok mu sayıldığını  kaydetti.

Toğrul, sözlerini şöyle sürdürdü,? Özel sözleşmeli olup 3 yılda bir sözleşme yenilenecek. Taşeron şirketlerine verilen kar devlete kalacak. 2015 yılı kamu çerçeve protokolüdaha bir yılını doldurmadan yok mu sayılıyor.  Buna Bağlı Olarak; Koop İş Sendikası olarak bizlerinde içinde bulunduğu İşçi Sendikaları örgütlenerek birçok işyerlerinde toplu iş sözleşmeleri imzaladılar, birçok işyerinde ise görüşmelerimiz devam etmektedir. Maliye Bakanı´nın yukarıda açıkladığımız son açıklaması tüm Taşeronları mevcut haklarından daha da geriye götürecek niteliktedir. Bugün kamuda birçok farklı statüler var;  4A, 4B, 4C  Ancak, açıklanan statü ise, bunların tamamen dışında yeni bir statü. Biz bu kişileri memur kadrosunda atamıyoruz ama mali ve sosyal hakları bakımından sözleşmeli personelin tabi olduğu haklara tabi olarak istihdam etmeye başlıyoruz. Kamuda çalışan personel statüsüne geçecekler. Denilmektedir.

İmzalanan toplu iş sözleşmeleri yok mu sayılıyor Şimdi Sormak İstiyoruz;   İmzalanan ve uygulamaya başlanan toplu iş sözleşme hakları ne olacak.  Kamu işçilerine, 6772 sayılı yasa gereği yılda 52 gün ödenen ilave tediyeleri,  Bu işçiler adına açılmış ve yüksek yargıda onanmış kararlar olmasına rağmen alabilecekler mi. 3 yılda bir sözleşmeleri yenilenecek deniliyor. Yenilenmez ise ne olacak,  Sendikalar yeni dönemde toplu iş sözleşmeleri imzalayabilecek mi?  Yoksa yapılan bunca çalışmalar boşa mı gidecek. Yukarıda açıkladığımız Kamu Protokolü anlaşması ne anlama geliyor. Yine yukarıda açıkladığımız genelgeler ne anlama geliyor, Yüksek Hakemden çıkan veya imzalanan toplu iş sözleşmeleri ne anlama geliyor .çağdaş ve sosyal hiç bir hukuk devletinde bu haklar yok sayılamaz ve bunun takipçisi olmaya kesinlikle kararlıyız. öncelikle beklentimiz; bakanımızın açıklamaları ve yargı kararları doğrultusunda gereği yapılmalıdır. bu konuda,  geçmişte olduğu gibi türk iş´e ve bizlere güvenerek sendikamıza üye olan tüm arkadaşlarımızla birlikte asıl işçiler gibi haklarımızı alana kadar mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız.? dedi 

İHSAN KUMRU´NUN HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —