Takkeli darbeci Türkiye´ye gelecekti

15 Temmuz cunta kalkışması, kökü okyanus ötesinde olan büyük bir planı faş etti. Darbe girişimi, başarılı olsaydı tüm coğrafyamızı etkileyecek menfur bir plan devreye girecekti. Hem de hazırlık safhası onlarca yıl sürmüş bir plan?

Takkeli darbeci Türkiye´ye gelecekti

 

 

Türkiye gazetesinden Rahim Er, ?Darbenin Bakanı Kim Olacaktı? başlıklı yazısında FETÖ´ye taşere edilen ve CHP´nin kaset skandalıyla başlayıp bu gün darbe girişimiyle devam eden planı yazdı. Rahim Er yazısında ?Üst Aklın emrine vermek için 40 yıldır bu toprakların evlatlarını küçük yaşta devşirerek onları devletine düşman kılan bu hareket, darbede başarılı olsaydı "Sarıklı İhtilalci Ali Suavi" tarifinden hareketle  "Takkeli İhtilalci" denebilecek kişinin sözde Halife olarak buraya getirileceği malûmdur. "Kimi Cumhurbaşkanı yapacaklardı?" sorusunun cevabı ise şimdilik meçhuldür. Ancak belki de darbeden sonra Türkiye, genel valilik yapılacağından Cumhurbaşkanına ihtiyaç kalmayacaktı.? ifadelerini kullandı.

İşte Rahim Er´in yazısı:

Bugünden geriye doğru bakıldığında Pensilvanya-Washington-İncirlik-İstanbul-Ankara beşgeninde kotarılan bu darbe teşebbüsü, bugüne mahsus değildir. Eğitim, ticaret ve her devlet kurumuna sızma çalışması 40 yıldır devam etmektedir. Ancak dün siyaset sahnesinde yaşananlar bugün daha net şekilde okunmaktadır. AK Parti´yi bütünüyle ele geçiremeyince, Tayyip Erdoğan´ı eğip-bükemeyince muhalefete yönelip orayı şekillendirmek yoluyla alan kazanmak istedikleri anlaşılıyor. Deniz Baykal´la MHP yöneticilerine düzenlenen kaset darbesi budur.

Cumhurbaşkanı sn Erdoğan´ın son iki senedir, paralel terör örgütüyle var gücüyle mücadele etmesi üzerine önce AK Parti´den kopardıkları adamlarıyla partiler kurdular. Onlar kısa sürede sıfırlanıp kayboldu. Bu defa MHP´ye yöneldiler. Bu partiyi ele geçirip  bugün bombaladıkları TBMM içinden Cumhurbaşkanı ve iktidarla savaşacaklardı. Şu darbe teşebbüsü ile MHP´nin altı aydır yaşadığı olağanüstü kongre sancısının eş zamanlı olması tesadüf olamaz.

Şayet saatler 15 Temmuz´dan 16 Temmuz´a doğru ilerler, jetleri gasbetmiş soysuz pilotlar, milletimizi ve milletimizin varlıklarını bombalarken MHP başına oturtulmuş bir kukla, kameralara karşı "darbe geç bile kaldı, bu iktidar, anladığı dille devrilmeyi yüz kere hak etti. Darbeyi gerçekleştiren askerlerimizi tebrik ediyorum!" şeklinde bir konuşma yapsaydı o zaman ya hain cunta, emeline nail olur veya iç harp çıkardı.

Şimdi neden Devlet Bahçeli´nin itibarsızlaştırılmak istendiği, neden MHP´nin delege darbeleriyle, dâvâ tuzaklarıyla genel başkan seçimli bir kurultaya zorlandığı gâyet sarih şekilde okunabilmektedir.

Sorunun cevabı bellidir:

MHP, genel başkan seçimli bir kurultay yapma mecburiyetinde kalsa, Devlet Bahçeli de kaybetse kim genel başkan olacak idiyse darbenin Başbakanı da o olurdu. Geçmiş darbelerde de silahlı darbecilerle sivil darbeciler ortak çalışır ve darbeden sonra kararlaştırılmış isim, Başbakan olurdu. 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat´ta hep böyle olmuştu.

"Takkeli İhtilaci"nin takiyye dolu bildirisini TRT ekranından hangi spikerin okuyacağına kadar bütün teferruatı hesap eden emperyalistler güdümlü bir cunta, kimin Başbakan yapılacağını da düşünmüştür.

Kaynak: Haber10

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli