TAKKELERİ DEĞİŞİRİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Buradan AVM´cilere bir daha sesleniyorum, Türk Lirası dururken hala dolarla hareket edecek olursanız, kusura bakmayın, takkeleri değişiriz" dedi.

TAKKELERİ DEĞİŞİRİZ

 

 

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Buradan AVM´cilere bir daha sesleniyorum, Türk Lirası dururken hala dolarla hareket edecek olursanız, kusura bakmayın, takkeleri değişiriz" dedi. Hala döviz ile dükkân ve ev kiralamaya çalışan Erzurum´daki fırsatcılar şimdi ne yapacak merak ediyoruz...  

Reis Erdoğan Talimatı verdi! Döviz üzerinden yapılan bütün kira, iş ve alım-satım sözleşmelerinin 30 gün içerisinde Türk Lirası´na çevrilmesi ve bundan böyle yapılacak tüm sözleşmelerin Türk Lirası üzerinden yapılması zorunlu tutuldu. 

Erdoğan, TEKNOFEST´teki ödül töreni sırasında konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Biz bunların hepsini aşacağız, siz bu konuşulanlara filan bakmayın, dolar molar filan falan, biz bunların hepsini aşar geçeriz. Onun için buradan AVM´cilere bir daha sesleniyorum, Tük Lirası dururken hala dolarla hareket edecek olursanız, kusura bakmayın, takkeleri değişiriz. Burası Türkiye, buranın parası Türk Lirası" dedi. "Açık oylama yapıyorum evet mi?" diyen Erdoğan, alandakilerin "evet" yanıtını vermesi üzerine, "kabul edilmiştir" ifadesini kullandı. 

Türk Lirası´nın değerinin korunmasıyla ilgili cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete´de yayınlandı. Buna göre, menkul ile gayrimenkul alım-satım ve kiralamalarında Türk Lirası kullanılacak. Döviz üzerinden yapılmış sözleşmeler 13 Eylül 2018 tarihinden itibaren 30 gün içerisinde Türk Lirası´na dönüştürülecek. Söz konusu karara göre, Türkiye´de yerleşik kişilerin, ilgili Bakanlıkça belirlenen haller dışında, kendi aralarındaki menkul ve gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama, leasing ile iş, hizmet ve eser sözleşmelerinde sözleşme bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülükleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılamayacak. 

Kararın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 30 gün içinde, daha önce akdedilmiş yürürlükteki sözleşmelerde döviz cinsinden kararlaştırılmış bulunan bedeller, Bakanlıkça belirlenen haller dışında, Türk parası olarak taraflarca yeniden tespit edilecek.


Anahtar Kelimeler: TAKKELERİ DEĞİŞİRİZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli