Soylu: FETÖ ile ilgili bildiklerimizi bilseniz

FETÖ ile mücadele konusunda konuşan İçişleri Bakanı Soylu, ´bildiklerimizi bilmiş olsanız, 2 saat uykunun bile fazla olduğunu görürsünüz´ dedi.

Soylu: FETÖ ile ilgili bildiklerimizi bilseniz

 

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulunarak, "FETÖ´nün yüzde yüz temizlendiğini söylemek isterim ama bugün mümkün olmadığını ifade etmek istiyorum. İddialı bir söz daha söyleyeyim. Henüz daha yüzeyindeyiz. İnanın FETÖ konusunda bizim bildiklerimizi bilmiş olsanız 2 saat, 3 saat uykunun bile fazla olduğunu hep beraber görmüş oluruz. Çok daha derindeler" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Ankara´daki bir Otel´de düzenlenen 9´uncu Büyükelçiler Konferansı´nda konuştu. Türkiye´nin terörden ve göçten hem insani anlamda hem de ekonomik anlamda etkilenen bir ülke olduğunu belirten Soylu, "Kendi içimizde PKK terörü, devletimizin içine sızmış FETÖ´nün yarattığı tahribat, sınırımızın dışında DEAŞ terörü, Suriye´deki iç savaşın yarattığı göç dalgasının doğrudan muhatabıyız. Bu coğrafyada bir oyun kurucu olamayız belki bu ölçeğimizle; ama bizim dışımızda da bu coğrafyada başka bir senaryonun kurulmasına müsaade etmeyeceğimizi, bugün etmediğimizi, tüm anlayışımızla beraber bu konuda yürüdüğümüzü de herkesin bilmesini isteriz. Ne doğuya ne de batıya sırtımızı dönme lüksümüz elbette yoktur. İttifaklarımızı bozmak değil, ittifaklarımızın sayısını artırmak; ancak geçmişten gelen ilişkilerimizi de her zaman samimiyet testine tabii tutmak zorunda olan bir ülkeyiz" diye konuştu.

"BİLDİKLERİMİZİ BİLMİŞ OLSANIZ 2 SAAT, 3 SAAT UYKUNUN BİLE FAZLA OLDUĞUNU GÖRÜRSÜNÜZ"

FETÖ ile mücadelede, henüz yüzey olunduğuna dikkat çeken İçişleri Bakanı Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "FETÖ´nün yüzde yüz temizlendiğini söylemek, neredeyse 24 saatimizin önemli bir bölümünü uğraştığımız bir terör örgütünün yüzde yüz temizlendiğini söylemek, elbette ki isterim. Ama bunun bugün mümkün olmadığını ifade etmek istiyorum. İddialı bir söz daha söyleyeyim. Henüz daha yüzeyindeyiz. İnanın FETÖ konusunda bizim bildiklerimizi bilmiş olsanız 2 saat, 3 saat uykunun bile fazla olduğunu hep beraber görmüş oluruz. Çok daha derindeler ve öyle sirayet etmişler. Ne kadar yerlere sirayet ettiklerini gördükçe her gün şaşkınlık içinde ama işimizin odaklanmasından hiç sapmadan yolumuza devam etmeye çalışıyoruz. Belki de dünyanın bundan sonraki yüzyıllarda ders olarak nitelendirilecek bir terör örgütü stratejisi ortaya koymuşlar."



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false