SGK´dan annelere önemli uyarı!

SGK, evde çocuk bakım hizmetleri desteğine ilişkin vatandaşları dolandırmaya yönelik şikayetler üzerine bir açıklama yaparak uyarıda bulundu.

SGK´dan annelere önemli uyarı!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ön başvurular herhangi bir aracı kişi ya da şirkete ihtiyaç olmaksızın anneler tarafından kolayca yapılabileceği, ön başvuru aşamasında annelerden kimlik bilgileri dışında bilgi ve belge istenmeyeceği, başvuru sahiplerinden hiçbir aşamada ücret talep edilmeyeceğini açıkladı.

SGK´dan yapılan açıklamada, bazı internet sitelerinde, Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi kapsamında verilecek olan 300 Avroluk destekten yararlanmak isteyen annelerden "ön başvuru" adı altında,TC kimlik numarası, telefon numarası ve e-posta adresi gibi kişisel bilgilerinin istendiği anlaşıldığı belirtilerek, "Ayrıca,danışmanlık firması tarafından verilen bu hizmetin Sosyal Güvenlik Kurumu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği tarafından finanse edildiği, danışmanlık firması aracılığıyla yapılacak başvuruların öncelikli olarak değerlendirileceği gibi gerçek dışı, vatandaşlarımızı yanıltmaya ve haksız kazanç sağlamaya yönelik bilgiler yer aldığı görülmüştür" denildi.

HABER 10

Anahtar Kelimeler:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

17.11.2025

  • İMSAK 05:28
  • GÜNEŞ 06:55
  • ÖĞLE 12:05
  • İKİNDİ 14:41
  • AKŞAM 17:05
  • YATSI 18:26
  • Pazartesi 5.1 ° / -3.1 ° Güneşli
  • Salı 4.9 ° / -4 ° Güneşli
  • Çarşamba 7.4 ° / -2.2 ° Güneşli