SERHAT CAN EŞ "VATANDAŞ KAN AĞLIYOR"

Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Son gelen zamlarla birlikte ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşayan vatandaş on bir ayın sultanı Ramazan Ayında kara kara düşünüyor!”

SERHAT CAN EŞ

 

Son gelen zamlarla birlikte ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşayan vatandaş on bir ayın sultanı Ramazan Ayında kara kara düşünüyor!” diyen Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, “Ramazan Ayına girdiğimiz bugünlerde çarşı-pazarda fiyatlar cep yakıyor” dedi.

“Marketler cep yakıyor. Semt pazarlarının durumu ortada” diyen Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, “Yağ ve şeker başta olmak üzere, market raflarındaki temel gıda maddelerinin, pazarlardaki meyve, sebzenin yanına bile yaklaşılamayan bir dönemdeyiz” dedi.

Hükümetin uyguladığı yanlış politikalar nedeniyle ölçüsüz bir biçimde yapılan fahiş fiyat artışlarının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, üst üste yapılan zamlarla tüketicinin alım gücünün yok edildiğini belirtti.

Hükümetin ülkede yaşanan yüksek enflasyona karşı bahane değil çözüm üretmesi gerektiğini vurgulayan Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Dar gelirli vatandaşa yaşamı zulme çeviren, alım gücünü azaltan zamlar karşı gerçekçi politikaların biran önce hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Sosyal hukuk devleti olmanın gereği tüketicinin korunması gerektiğini vurgulayan Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Vatandaşın temel ihtiyaçlarının karşılanması hakkı ile ekonomik çıkarlarının korunması yöneticilerin birincil görevi olduğunu belirtti.

Erzurum'daki Çarşı-Pazarda Yaprak Kıpırdamıyor!

Zamlar ve fiyat artışları nedeniyle esnafın sinek avladığını, vatandaşın ise alım gücünün olmadığını vurgulayan Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, konuyla ilgili yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Son gelen zamlarla birlikte ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşayan vatandaş on bir ayın sultanı Ramazan Ayında kara kara düşünüyor. Yağ ve şeker başta olmak üzere, market raflarındaki temel gıda maddelerinin yanına bile yaklaşılamayan bir dönemdeyiz. Ekonomik koşullar ve fiyat artışları Türkiye'de olduğu gibi Erzurum'daki çarşı ve pazara da yansıdı. Diğer yıllarda Ramazan alışverişi nedeniyle günler öncesinde Erzurum'da hareketlilik yaşanırken bu yıl Ramazan Ayı öncesinde yaprak bile kıpırdamadı. Ramazan’la birlikte satışa sunulan içinde çay, sıvı yağ, pirinç, makarna, şeker, salça, un, bulgur, kırmızı mercimek, zeytin, fasulye gibi temel gıdalardan oluşan Ramazan kolisinin geçen yıla göre fiyatı 3 kat arttığı için birçok yardımsever vatandaşımız bu sene bu görevi ekonomik nedenlerden ötürü yerine getiremeyeceğini belirtiyor. Zaten vatandaş hiçbir şey alamıyordu artık yardım da alamıyor ama birileri hayal satmaya devam ediyor diyor” dedi.


Anahtar Kelimeler: SERHAT "VATANDAŞ AĞLIYOR"

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

25.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:37
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı