SERHAT CAN EŞ, TÜİK RAKAMLARINI ELEŞTİRDİ

SERHAT CAN EŞ, TÜİK RAKAMLARINI ELEŞTİRDİ

CHP ERZURUM İL BAŞKANI SERHAT CAN EŞ, "TÜİK NEREDE YAŞIYORSA YA BİZİ DE YA ORAYA GÖTÜRSÜN YA DA BİZİM YAŞADIĞIMIZ TÜRKİYE'YE DÖNSÜN"

 

CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş,  TÜİK Belirlemiş olduğu Enflasyon Rakamlarını Hangi Ülke'deki değerlere göre belirliyorsa, ya bizi de oraya götürsün. Ya da Bizim Yaşadığımız Türkiye'ye dönsün" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK'e göre tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) aylık artış yüzde 1,64 olurken, yıllık enflasyon yüzde 75,45'ten yüzde 71,6'ya geriledi. Bağımsız araştırmacılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise haziran ayı yıllık enflasyonunu yüzde 113,08 olarak açıkladı.

TÜİK'in verileri ekonomistler ve siyasetçiler tarafından tepki çekerken, bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş'ten geldi.

Serhat Can Eş yaptığı açıklamada; "TÜİK verileri üzerindeki şaibe devam ediyor. Gerçek enflasyonu vatandaş her gün, çarşıda  pazarda, manavda kasapta görüyor. Bir kurum vatandaşla bu kadar mı dalga geçer. TUİK bu fiyatları nereden almışsa söylesin yurtdaş ta oradan alsın. Açıklanan bu rakamlarla, memurun, işçinin, emeklinin, asgari ücretlinin hakkını yiyorlar. Bu düzen böyle gidemez."  dedi.

TÜİK’in, çarşı pazarda gördüğümüz rakamların çok uzağında kalan rakamlarla açıkladığı tüfe rakamı vatandaşları yanıltmak, gelir düzeylerini düşürmek anlamına geldiği için TÜİK suç işlemektedir diye sözlerine devam eden CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, TÜİK verilerine göre artışlar devam ettikçe adaletsiz gelir vergileri sürdükçe, yeni vergi yasaları, kamuda tasarruf adı altında yeni saldırı paketleri geldikçe, Türk Lirası döviz karşısında değer kaybettikçe bu günleri de arar hale geleceğiz dedi.



Anahtar Kelimeler: SERHAT RAKAMLARINI ELEŞTİRDİ