SERHAT CAN EŞ, ŞENKAYALI HEMŞERİLERİNE SESLENDİ!

CHP ERZURUM İL BAŞKANI SERHAT CAN EŞ, ŞENKAYA BELEDİYESİNİ BORÇ BATAĞINA SÜRÜKLEYENLERE HAKKINIZI HELAL EDİYOR MUSUNUZ?

SERHAT CAN EŞ, ŞENKAYALI HEMŞERİLERİNE SESLENDİ!

 

Önceki gün Şenkaya Belediye Başkanlığına yeni seçilen Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Görbil Özcan ŞENKAYA BELEDİYESİ'NE ait sosyal medya hesabından Belediye'nin 31 Mart 2024 tarihi itibariyle borç durumunu paylaştı.

Görenleri hayrete düşüren adeta borç batağının tablosu karşısında Şenkayalı hemşerilerine seslenen Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Şenkayalı vatandaşlara seslenerek, Bir önceki dönem Belediye Başkanlığı yapan Yavuz Bedir ve ekibine “Hakkınızı Helal Ediyor musunuz” Diye sordu.

Şenkaya Belediyesi'nin resmi sosyal medya hesabından paylaşılan Belediye'nin 31 Mart 2024 tarihi itibariyle borç durumunu gösteren tablo da çok ilginç ifadelerinin olduğunun altını çizen Serhat Can Eş, Belediye kasasının şuan itibariyle 0,00 TL olduğunu, borcunun da 108 Milyon 391 Bin 054,24 TL olduğunu söyledi. 

Geçmiş dönem de Şenkaya Belediyesi'nde 5 kişinin hiç işe gelmeden, Belediye de çalışmadan maaş aldığını, 

2023 yılı içerisinde Başkan Yavuz Bedir'in temsil ve ağırlama giderinin 2 Milyon 500 Bin TL olduğunu,

2023 yılında Şirankes Kafeden misafirlere verilen hediye ve ağırlama giderinin 2 Milyon 500 Bin TL olduğunu,

2023 yılında Şirkankes kafe ve diğer kafeler için malzeme alındığı halde ödenmeyen fatur miktarının 1 Milyon 223 Bin TL olduğunu,

DAP tarafından Finanse edilen ve parası gönderildiği halde Akşar Yöresel Ürün Pazarından ödenmeyen borç miktarının 1 Milyon 800 Bin 169 TL olduğunu,

En garip giderin ise; Seçim günü Belediye'ye fatura edilen 425 Kilo gram Lop Et Bedeli olarak 189 Bin 450 TL olup belirtilen miktardaki Et'in nerede olduğunun belli olmadığını söyledi.

Kendisinin de aslen Şenkayalı olduğunu hatırlatan Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Yıllardır mali disiplinden, beytül maldan bahsedenlerin belediyenin ekonomik durumunu getirdiği noktayı şaşkınlıkla karşılıyoruz. Yürütülen ‘borçsuz belediye’ algısına tüm kamuoyu gibi biz de inanmıştık. Şenkaya Belediye Başkanımız Sayın Görbil Özcan'ın Belediyecilik alanındaki bilgi, birikim, tecrübe ve donanımı sayesinde yaptığı incelemeler sonucunda 108 Milyon 391 Bin 054,24 TL’lik bir borç yüküyle karşı karşıya kaldığını gördük. Bu açıklamamız bir mağdur edebiyatı yapmak için değil. Ancak halkımızın gerçekleri bilmesi gerekiyor. Tüm seçim kampanyasını şeffaflık ve ilkeli devlet yönetimi üzerine inşa edenlerin belediyeyi soktuğu çıkmazı görünce bu durumu kamuoyuyla paylaşmak durumunda kaldık.

Mali durumla ilgili Şenkaya Belediyesi'nin sosyal medya hesabından da duyurduğu tablonun ayrıntılarını bir kez daha kamuoyuyla paylaşıp Takdiri Şenkayalı vatandaşlarımıza bırakıyorum diye konuşan Serhat Can Eş, "HAKKINIZI HELAL EDECEK MİSİNİZ? diye sordu. 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

06.05.2024

  • İMSAK 03:23
  • GÜNEŞ 05:02
  • ÖĞLE 12:17
  • İKİNDİ 16:08
  • AKŞAM 19:21
  • YATSI 20:53
  • Pazartesi 8.1 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.5 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 9.3 ° / 1.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı