Serhat Can Eş, Kurban paylaşmaktır, kurban hatırlamaktır!

Kurban Bayramı münasebetiyle Memleket Partisi İl Başkanı Serhat Can Eş kutlama mesajı yayımladı. Eş, mesajında, ''Kurban paylaşmaktır, kurban hatırlamaktır!''dedi.

Serhat Can Eş, Kurban paylaşmaktır, kurban hatırlamaktır!

 

Kurban Bayramı münasebetiyle Memleket Partisi İl Başkanı Serhat Can Eş kutlama mesajı yayımladı. Eş, ''Kurban paylaşmaktır, kurban hatırlamaktır!''dedi.

 

Eş, mesajında şunları söyledi;

“İslam kardeşliğinin sembolü olan bayramlar, Yüce Allah tarafından bizlere sunulan kutsal günlerdir. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan bu dönemde, dostlukları pekiştirmek ve akrabalık ilişkilerini sağlamlaştırmak için büyük fırsattır bayramlar.”

Milli ve manevi duygular hiç olmadığı kadar istismar edilmiştir!

“Nerede o eski bayramlar sözünü hepimiz defalarca kullanmış ve çevremizden duymuşuzdur. Aslında bayramlar hep aynı. Değişen, insanlara dayatılan hayat şartları ve yaşam tarzıdır. Cumhuriyet tarihi boyunca hiç olmadığı kadar, çocuk yetiştirme yurdunda, yaşlılar bakım ve kadınlar sığınma evlerindedir. İnanç ve kültürümüze aykırı olan bu durumların müsebbibi yanlış politikalarla ülkeyi yöneten İktidar partisidir. Milli ve manevi duygularımızı istismar ederek bu hazin tabloyu yarattılar.”

Yurttaşından kopmuş zihniyet çözüm üretemez! 

Günlük siyasi aksiyonlar, kısır döngüye girmiş ekonomik, hukuksal ve sosyal düzeni daha beter hale sokmaktan öteye gidemez. Hataları gündelik iş olarak algılayan mekanizma, hiçbir şey olmamış gibi hareket etmeye devam ediyor. Bu mekanizmanın sorumlusu, liyakat ve ehliyet mahrumu idarecilerdir. Yurttaşından kopmuş zihniyet çözüm üretemez tam aksine sorunları daha fazla arttırarak içinden çıkılmaz bir hale getirir. Memleket Partisi sorunları çözmek ve yeni sorunların çıkmasını engellemek için, işinin ehli liyakat sahibi kadrolarla yurttaşın hizmetindeyiz."

Kurban paylaşmaktır, kurban hatırlamaktır! 

Kurban, et yemek veya stoklamak için değildir. Evine hiç et girmemiş ya da yılda bir kaç kez et gören insanımızın sofrasını şenlendirmektir. Kurban yoksulu hatırlamaktır, Kurban imkanını paylaşmaktır. İşte o zaman Kurban olarak değil Kurban Bayramı olarak maneviyatımızı okşayacaktır. Bu vesile ile İslam aleminin ve yurttaşlarımızın Kurban Bayramı'nı kutlar, hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ederim.” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli