Serhat Can Eş, Erzurum Havalimanına ATATÜRK'ün İsmi Yakışır

Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Erzurum Havalimanının İsmi ATATÜRK Havalimanı Olmalı dedi.

Serhat Can Eş, Erzurum Havalimanına ATATÜRK

 

Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Erzurum Havalimanının isminin ATATÜRK Havalimanı olması için gerekli tüm adımları atacağız dedi.

Milli Mücadelenin başladığı kadim şehir Erzurum, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için çok önemliydi diyerek sözlerine başlayan Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Atatürk, askerlik görevinden ayrıldığını ve sinei millete döndüğünü Erzurum'dan ilan etmiştir. Atatürk, Cumhuriyet konusundaki düşüncelerini de ilk kez Erzurum`da açıklamıştır. Atatürk ilk kez Erzurum`un hemşerisi olmakla birlikte ilk nüfus cüzdanını da Erzurum'dan almıştır. Yine Atatürk, Amasya Kararları'nın ardından ilk kez Erzurum milletvekili olarak seçilmiştir.

Erzurum'un kurtuluşunun 37. yıl dönümünde Üniversitemize ATATÜRK Üniversitesi İsmini kazandıran Dönemin Milli Eğitim Bakanı Rıfkı Salim Burçak'ın Erzurum'u böylesine önemseyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin şehrimizde ebediyyen yaşatılması için vermiş olduğu mücadeleye bir yenisini de biz Memleket Partisi olarak eklemek istiyoruz diye konuşan Serhat Can Eş, geçtiğimiz günlerde hayli polemiği yaşanan Erzurum Havalimanının ismi ne olsun tartışmalarına da bir nokta koymak istiyoruz dedi.

Türkiye'deki Üniversiteler arasında ismiyle öne çıkan ATATÜRK Üniversitesi şehrimizin Dünya'ya açılan bir markası haline gelmiştir diye konuşan Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Türkiye'de hava ulaşımının başlatıldığı Yer olan Yeşilköy Havalimanı, 1953 yılında Uluslararası hava trafiğine açılmış ve ismi 29 Temmuz 1985'te ATATÜRK Havalimanı olarak değiştirilmişti. ATATÜRK Havalimanı, İstanbul Havalimanının açılmasıyla beraber 7 Nisan 2019 tarihinde kapatıldı.

Yani şimdi Türkiye'de ATATÜRK ismini taşıyan bir Havalimanımız yok. ATATÜRK ismiyle markalaşan Üniversitemizi birde aynı şehirde ATATÜRK İsmi taşıyan Havalimanımızla taçlandırmak istiyoruz dedi.

Erzurum Havalimanının isminin ATATÜRK Havalimanı olması için gerekli tüm adımları başlatacaklarını da ifade eden Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, "ATATÜRK İsmi Siyaset Üstüdür." "Erzurum Havalimanına ATATÜRK İsmi Yakışır" diye konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

23.04.2024

  • İMSAK 03:46
  • GÜNEŞ 05:19
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:04
  • AKŞAM 19:08
  • YATSI 20:34
  • Salı 15.4 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli