SERHAT CAN EŞ, BU İKTİDAR İNSANLARIN HAYALLERİNİ ÇALDI

SERHAT CAN EŞ, BU İKTİDAR İNSANLARIN HAYALLERİNİ ÇALDI

CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Alın teri ile çalışan insanların artık bir ev veya araba alma imkanının kalmadığını belirterek, "bu iktidar insanların hallerini çaldı. "dedi.

 

CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Erzurum'daki konut fiyatlarının yüksekliğine dikkat çekerek, iktidarın alın teri ile çalışan insanların hayallerini çaldığını iddia etti.

Can Eş, " Erzurum'da ortalama bir dairenin fiyatı 3 milyondan başlıyor. Alın teri ile çalışan insanların artık bir ev veya araba alma hayali kalmadı. Alın teri ile çalışanlar ayın sonunu getirmeyi hayal etmekten başka bir şey düşünemez oldu " dedi. 

 

Sosyal devlet anlayışının temelinde, devletin insanların barınma ihtiyacını karşılamasının olduğuna dikkat çeken Can Eş, " Barınma insan hakkıdır. Sosyal devletin önemli sorumluluklarından biri de yurtdaşlarının bu hakka erişmesini sağlamaktır. 22 yıllık bu iktidar insarın barınma hakkını da ellerinden aldı. Gençler ev bulamama endişesiyle evlenemiyorlar. Erzurum'da ortalama bir evin fiyatı 3 milyon liradan başlıyor, kiralar 15 bin lira. Bu şartlar altında alınteri ile geçinen insanların artık bir ev alma hayali kalmadı. Bu iktidar insanların hayallerini çaldı. Sözde ihtiyaç sahiplerine uygun koşullarda konut edindirmek için kurulan TOKİ müteahitleri zengin etmekten öte bir işe yaramıyor. Kendileri saraylarda yaşayanlar, vatandaşa başını sokacağı bir evi çok görüyor. Ancak adı göçmen olanlar, sığınmacı olanlar, gittikleri şehirlerde istedikleri evi alabiliyor. Bunun neresinde adalet, neresinde sosyal devlet anlayışı var." dedi.