Sekmen Amatörleri Sevindirdi

3 Temmuz Stadı’na yeni bir çehre kazandırmak için kolları sıvayan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, amatör futbolda faal olan kulüplere malzeme desteğinde bulundu.

Sekmen Amatörleri Sevindirdi

 

Türkiye Amatör Futbolcular Derneği Erzurum Şube Başkanlığının organize ettiği etkinlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, amatör futbol kulüplerini sevindirdi.

Daha önce 3 Temmuz Stadı’ndaki amatör futbol kulüplerini ziyaret eden ve spor ile sporcunun yanında olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, 3 Temmuz Stadı’nın sentetik çim zeminini yenilemek ve eksik olan kulüp binalarını yenilemek için Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan ödenek çıkarmıştı.

Aynı zamanda Erzurumspor Onursal Başkanı da olan Mehmet Sekmen, bu kez Amatör Futbolcular Derneği Yönetiminin organize ettiği etkinlikte amatör futbol kulüplerine malzeme desteğinde bulundu.

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekipleri Yakutiye Belediyespor ve İdman Ocağı Belediyespor kulübü başta olmak üzere amatör ligde top koşturan 16 futbol kulübüne eşofman desteğinde bulundu. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, amatör futbol kulüplerine forma ve ayakkabı desteğinde de bulunacaklarını söyledi.

Dal: 2014’te Sekmen’le birlikte sporda altın çağı başladı

Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş Genel Müdürü ve Erzurumspor Basın Sözcüsü Ahmet Dal, Mehmet Sekmen’in 2014 yılında Belediye Başkanlığını kazanmasıyla birlikte Dadaşlar Diyarı Erzurum’da spor atılımı yaptığını belirterek, “2014’te Erzurum’da Onursal başkanımız Mehmet Sekmen ile birlikte sporda altın çağı başladı. Belediye Başkanımız spor branşı ayrımı yapmaksızın her spor dalına ve spor kulüplerine yardım elini uzattı. Destek verdi. Erzurum’da da amatör futbolcuların idolü ve hedefi Erzurumspor’da oynamak. Onursal başkanımız Sekmen bununda temellerini attı. İnşallah Türkiye’nin konuştuğu futbol yıldızları buradan çıkacak” dedi.

Yaz kış spor

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,  lisanslı sporcu sayısı bakımından Erzurum’un Türkiye’nin en önde gelen illeri arasında yer aldığını belirterek, “Hedefimiz yaz kış spor…Yaz ve kış spor okullarıyla öncelikle ilimizdeki spor kulüplerine sporcu yetiştiriyoruz. Yetenekli çocuklarımızı Türk sporuna ve Türk futboluna kazandırıyoruz” dedi.

Erzurum’un her spor dalında marka olması için uğraşıyoruz

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bugüne kadar Erzurum’da bir çok ulusal ve uluslararası spor organizasyonları tertip ettiklerinin altını çizerek,  “Erzurum’u sadece futbolda değil bütün spor branşlarında marka bir il haline getirmek için uğraşıyoruz. Karatede, kick boksta, boksta,  Atletizmde ve teniste büyük şampiyonalar yaptık. Kış sporcularında bir çok büyük organizasyona ev sahipliği yaptık” dedi.

Erzurumspor’a çağ atlattık

Yüksek İrtifa Kamp Merkezlerinin yanı sıra Erzurumspor’a beş yıldızlı bir tesis kazandırdıklarının altını çizen Başkan Sekmen, “Biz geldiğimizde Erzurumspor alt liglerde top koşturuyordu. Çok şükür Erzurumsporumuzu Süper Lige kadar taşıdık. İnşallah ligde kalıcı olacağız. Takımın Süper Ligde kalması için uğraş veriyoruz. Bunu başaracağız” diye konuştu.

Amatör kulüplerle omuz omuza verdik

“Alt yapı olmadan üst yapı olmaz” mantığı ile hareket ettiklerini ifade eden BB Erzurumspor Onursal Başkanı Mehmet Sekmen, “Taşıma suyla değirmen dönmez. Bez yazın bundan sonra benim işim alt yapı ile olacak demiştim. Dönemin kulüp başkanının hatalarını gördüğüm için o sözü söylemiştim. Bugün U19 yaş takımımız Beşiktaş’ı deplasmanda 2-0 mağlup ediyor. Demek ki, doğru işler yapmışız. Şu an Yılmaz Vural hocamız alt yapımızdan 5 oyuncumuzu A Takımla Denizli’ye götürüyor. İnşallah oynama şansı da bulacaklar” dedi.

Spor A.Ş Genel Müdürü Ahmet Dal, Spor Müdürü Muzaffer Şahin ve Alt Yapı Futbol Şube Sorumlusu Yasin Deniz ile birlikte amatör futbol kulüpleriyle iyi bir diyalog içinde olduklarını belirten Sekmen, “Biz amatör kulüplerimizle birlikte omuz omuza verdik. Geleceğin yıldız futbolcularını yetiştirmek için çalışıyoruz. Bugün de çam sakızı çoban armağanı misali amatör futbol kulüplerimize malzeme desteğinde bulunuyoruz” diye konuştu.

Yakutiye Belediye Başkan Vekili Fatih İpek, Kulüp Başkanı İhsan Karabulut ile Amatör Futbolcular Dernek Başkanı Ferit Karakoca da, desteklerinden dolayı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile davetliler Erzurum’da faaliyetlerini devam ettiren amatör futbol kulüplere eşofman dağıttılar.


Anahtar Kelimeler: Sekmen Amatörleri Sevindirdi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli