Tarih: 10.09.2024 23:48

ŞAHSUVAROĞLU GRUP GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI

Facebook Twitter Linked-in

 

Erzurum'da kurulan ve Otomotiv sektöründe ismini Dünya'ya duyuran Şahsuvaroğlu Grup geçtiğimiz gün SsangYong KGM Türkiye distribütörü olarak katıldığı SsangYong KGM Dünya Distribütörler toplantısında “Dünya'nın En İyi Distribütörü” Ödülüne Layık görüldü.

 

 

Erzurum'dan doğan ve ismini Dünya'ya duyuran Şahsuvaroğlu Grubun her geçen yıl ismini Dünya çapında büyütmesi ve başarılarına bir yenisini eklemesi Erzurumlu hemşerilerimizin de göğsünü kabartıyor.

Şahsuvaroğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Nihat Şahsuvaroğlu'nun katıldığı SsangYong KGM Dünya Distribütörler toplantısında şahsına verilen “Dünya'nın En İyi Distribütörü” olma ödülü şehrimizde ve Ülkemizde büyük bir sevinçle karşılanırken, özellikle Otomotiv sektöründe de büyük yankı uyandırdı.

 

 

Otomotiv bayiliği Baba Mesleği olan Şahsuvaroğlu Grup 70'li yıllardan itibaren sektörde yer alıyor. 

2000 yılına kadar aralarında Ford, Citroen, Isuzu, BMC, Mitsubishi, Peugeuot ve Tofaş'ın da bulunduğu toplam 11 markanın bayiliğini yapan Şahsuvaroğlu Grup her bir markanın en çok satan bayisi olarak adını Dünya'ya duyurmuştu. 

2000'den sonra masanın öbür tarafına geçerek distribütör olma kararı alan Şahsuvaroğlu Grup O yıl Türkiye'ye Çin'den ilk araç ithalatını gerçekleştirerek Jac markasının satışına başladı.

2001 krizinin çıkışı Şahsuvaroğlu'nun yurtdışına yönelmesine neden oldu. 

Romanya, Azerbaycan ve Cezayir pazarlarına iç piyasada satamadığı Jac markasıyla girdi. Özellikle Cezayir'de büyük bir başarı yakaladı. Bu başarı ona 2005 yılında Koreli SsangYong'un Cezayir distribütörlüğünü getirdi. 

Şahsuvaroğlu, satış gücüyle Afrika'da SsangYong distribütörleri arasında kısa zamanda liderliği elde etti. Bunun üzerine de SsangYong, 2007 yılında Türkiye pazarındaki distribütörlüğünü Şahsuvaroğlu'na verdi.

2007 yılından itibaren SsangYong'un Türkiye Pazarındaki distribütörlüğünü yapan Şahsuvaroğlu Grup'un geçtiğimiz gün gerçekleştirilen ve Tüm Ülkeler içerisinde “Dünya'nın En İyi Distribütörü” olma ödülüne layık görülmesinin haklı gururunu yaşayan Şahsuvaroğlu Grup yönetim kurulu başkanı Yavuz Nihat Şahsuvaroğlu, “Her zamankinden zorlu geçen bu senede, tüm ülkeler içerisinde dünyanın en iyi ditribitörü olmak gurur verici. Tüm ekibimizi ve başarılarımıza katkı sağlayan herkesi kutluyorum.” dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —