Rektör Adayı Sevimli Projelerini açıkladı

- Rektör Adayı Sevimli, "Atatürk Üniversitesi bilim üreten üniversite olacak"

Rektör Adayı Sevimli Projelerini açıkladı

Atatürk Üniversitesi rektör adayı Prof. Dr. Serdar Sevimli, Atatürk Ünivresitesi´nin bilim üreten bir üniversite olması için çaba göstereceklerini belirterek, "Amacımız üniversitemizi bilim üreten evrensel ölçekte nitelikli bir kurum haline getirmektir" dedi. 
Türkiye´nin sayılı kardiyologlarından olan Atatürk Üniversitesi rektör adayı Kardiyolog Prof. Dr. Serdar Sevimli, Atatürk Üniversitesini şehrin üniversitesinden çıkarıp, iddialı ve büyük projelerle geleceğin Büyük Türkiye´sinde ?Milli ve Manevi değerlerle yükselen bir dünya üniversitesi yapma arzusunda olduklarını söyledi. 
Atatürk Üniversitesi için ayağı yere sıkı sıkı basan projelerle yola çıktıklarını belirten Prof. Dr. Serdar Sevimli, "Türkiye´nin ilk Kanser Araştırmaları Merkezi ile Erzurum´u kanser hastalıklarının tanı ve tedavi merkezi haline getirmek arzusundayız. Bu kuracağımız kanser araştırma merkeziyle Türkiye´nin gözü kulağı her zaman Erzurum´da olacaktır. Bölgemizi, şehrimizi ve bölge insanımızı çok iyi tanımakta olduğunu belirten Sevimli, üniversite şehir entegrasyonu çerçevesinde üniversitemiz ve şehrimizin aydınları ile ortak forumlar oluşturacağız" diye konuştu. 
Sevimli, "Kadim şehrimizi daha iyi tanımak ve dünyaya tanıtmak amacıyla Erzurum Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulması, teknoloji çağında dünyadaki diğer merkezler ile birlikte entegre araştırmalar yürütecek olan Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulması, yine Türkiye´nin en büyük İslami Araştırma Merkezi´nin kurulması ve yanı sıra üniversitemiz batı kampüsünde mega spor kompleksi ve sosyal tesislerin inşa edilmesini sağlayacaklarını belirten Sevimli, kuracakları kongre ofisi ile üniversitemiz orta-büyük çaplı ulusal ve uluslararası konferans ve sempozyumlara ev sahipliği yapacaktır. Buda Türkiye´de ve dünyada bilinirliğimizi artıracaktır" diye konuştu. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

18.04.2024

  • İMSAK 03:55
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:28
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli