RECEP TAYYİP ERDOĞAN 2023'E KUSURSUZ KADROLAR İSTİYOR!

AMASYA'DAN SONRA BUGÜNDE SAMSUN'DAN İSTİFALAR GELDİ. ÖNÜMÜZDEKİ BİR KAÇ GÜN İÇERİSİNDE AK PARTİ ERZURUM İL BAŞKANI MEHMET EMİN ÖZ VE YÖNETİMİNİN DE İSTİFA EDECEĞİ KONUŞULUYOR!

RECEP TAYYİP ERDOĞAN 2023

 

2023 seçimlerine doğru giderken AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel de kusursuz kadrolarla seçim startı vermek için teşkilatlarına hummalı çalışmalar yaptırdığı öğrenildi.

Ankara kulislerinden edindiğimiz bilgilere göre; Geçtiğimiz günlerde Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti'nin 2023 seçim sürecine ilişkin önemli bir toplantı yapıldı. AK Parti Teşkilat Başkanlığı, uzun zamandır illerde yaptığı 'performans değerlendirmesi' raporlarını bu toplantıda Cumhurbaşkanına sundu. Aralarında Erzurum'un da olduğu söylenilen 5 Büyükşehir ve 15 İl Teşkilatı ile ilgili hazırlanan rapor kapsamında, değiştirilmesi gereken il başkanları ve yönetim kadroları hakkında, gerekçeleri ile birlikte uzun bir sunum gerçekleştirildi.

Hatırlayacak olursak Geçtiğimiz günlerde Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan bu toplantının ardından İlk İstifa Amasya'dan gelmişti. AK Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Akif Kesmekaya, istifasını yaptığı bir yazılı açıklamayla duyurmuştu.

Dün gece geç saatlerde bir istifa haberi de Samsun'dan geldi.

AK Parti'de Gece Yarısı Operasyonu başlığıyla duyurulan haberde şu ifadelere yer verildi.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nın twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İl Başkanımız Sn. Ersan Aksu'nun tensipleriyle Teşkilat Birim Başkanlığımıza Sn. Ender Gür, İnsan Hakları Birim Başkanlığımıza Sn. Özlem Maraş, Dış İlişkiler Birim Başkanlığımıza Sn. Haluk Bülbül, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Birim Başkanlığımıza Sn. Abdülkadir Çilingir getirilmiştir denildi.

AK Parti'nin Ankara kulislerinde son günlerde en fazla konuşulanlar arasında AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz'ün de önümüzdeki bir kaç gün içerisinde istifa dilekçesini AK Parti Genel Merkezine vereceği yönünde bilgiler kamuoyuna sızdı.

Ankara kulislerine göre; Bugün yani 22 Aralık Çarşamba günü İsitifasının duyurulacağı konuşulan AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz'ün istifasının AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Kızılcahamam'da 22-24 Aralık tarihleri arasında iki gün sürecek olan ve Erzurum dahil 804 Belediye Başkanının katılacağı AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısından sonraya da kalabileceği yönünde bilgilere ulaştık.

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz'ün istifasının istenmesindeki en büyük nedenin ise; Geçtiğimiz ay içerisinde Aziziye İlçe teşkilatında yapılan bir toplantı da İmam Hatipliler ve Milli Görüşçüler hakkında yaptığı konuşmanın sosyal medya da elden ele dolaşması ve bu toplantıda Mehmet Emin Öz'ün kullanmış olduğu ifadelerin Parti tabanında büyük tepki aldığı ve Genel Merkeze hergün binlerce İmam Hatip Mezunu ve Milli Görüş camiasından tepki mesajlarının geldiği ifade ediliyor.

Yine Ulusal ve yerel medya da haber konusu olan Mehmet Emin Öz'ün oğlu Ceyhun Öz'ü Erzurum üniversitesi’nde 2017 yılında özel kadro açtırıp öğretim görevlisi yaptırdığı yönündeki haberlere sessiz kalması neticesinde milyonlarca Üniversite mezunu iş bulamayan gencin de AK Parti Genel Merkezine ulaşarak Mehmet Emin Öz'ün oğlunu haksız yere Üniversiteye yerleştirmesine verdikleri tepki'nin 2023 yılında yapılması beklenilen seçimlerde Parti'ye zarar vereceği yönündeki düşünceden dolayı Mehmet Emin Öz'ün önümüzdeki bir kaç gün içerisinde istifasının alınarak Genel Merkez tarafından istifasının kabulüne karar verileceği Ankara Kulislerinde en fazla konuşulanlar arasında...


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

25.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:37
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı