Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı mı geliyor?

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı süresince iftar ile sahur arasına bir kısıtlama getirilebileceğini söyledi. Canova, ayrıca Ramazan Bayramı'nda da bir kısıtlamanın gündemde olduğunu belirtti.

Ramazan Bayramı

 

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova koronavirüsle mücadele kapsamında alınabilecek önlemlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ramazan ayı içinde özellikle iftardan sahura kadar olan vakitte ciddi hareketlilik olduğunu söyleyen Canova, "Akşam belli bir saatten sonra sokağa çıkma kısıtlaması olur mu diye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorulduğunu öğrendim" dedi. Canova ayrıca Ramazan Bayramı'nın ilk gününden başlayacak 4 günlük bir sokağa çıkma kısıtlamasının gelebileceğini ifade etti.

 

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova önemli açıklamalarda bulundu. İşte Canova'nın açıklamaları;

Ramazan ayı başladıktan sonra, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından çok kalabalık olmaya başladı. Sadece gündüz değil, iftarla sahur arası da çok ciddi bir hareketlilik var. Edindiğim bilgilere göre bu konu AK Parti MYK toplantısında da gündeme geldi. Akşam belli bir saatten sonra sokağa çıkma kısıtlaması olur mu diye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorulduğunu öğrendim.

 

Cumhurbaşkanı şu an böyle bir düşüncemiz yok ifadesini kullandı ama bu durumun değerlendirebileceğini söyledi. Pazartesi günü yapılacak Kabine Toplantısı, Ramazan ayında yeni tedbirler gelebilir mi sorusunun yanıtı için önemli olacak.

 

Haber kaynakları henüz erken olduğunu söylüyor. 4 haftalık bir süre var ve kararlar veriler doğrultusunda haftalık alınıyor. Genel eğilim şu; Ankara'nın duruşu bayram dahil sıkı tedbirlerin sürmesi yönünde...

 

Adımların bayramdan sonra yapılması istikametinde yapılması gibi bir planlama var.

 

Şehirlerarası seyehatlerin bayramda da kısıtlanacağını, bu yasağın bayramda da devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor. 'Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması gelir mi?' diye soracak olursak, bu çok büyük bir olasılık ama henüz net bir karar yok. Bayramın birinci gününden başlayarak 4 günlük bir sokağa çıkma kısıtlaması olabilir.

Bu haftaki Kabine Toplantısı'nında da gündeme gelecek ama 18 Mayıs Pazartesi günü yapılacak Kabine Toplantısı'nda bu kararın çıkmasını bekliyoruz. Net karar için 18 Mayıs'ı bekleyeceğiz.

Genel kanaat 15 Mayıs'ı görmek yönünde, 65 yaş üstündeki vatandaşların biraz daha sabretmesi gerekecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli