Pilot Bölge Olarak Erzurum'da Yer Alıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), temel meslek becerilerini keşfetmek isteyen ortaokul öğrencileri için bu yaz tatilinde "zanaat atölyeleri" olarak adlandırılan kurslar açacak.

Pilot Bölge Olarak Erzurum

 

Ortaokul 7. sınıftan itibaren öğrencilerin meslek liselerinde ücretsiz katılabileceği uygulama İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum, Konya, Mersin, Rize, Samsun, Sivas ve Şanlıurfa olmak üzere 10 ilde 196 okulda başlatılacak. 

Pilot uygulamanın, ülke geneline yaygınlaştırılması için çalışmalar yürütülecek.

Meslek liselerinde yürütülecek "zanaat atölyeleri" olarak da anılan yeni uygulama ile ortaokul öğrencilerinin de temel becerilerinin erken yaşta geliştirilmesi sağlanacak.

Kursa katılacak tüm öğrenciler, ilk başta 8 saatlik iş sağlığı ve güvenliği eğitiminden geçecek.

 

Meslek liselerinde uygulanacak programda öğrenciler, "zanaat atölyeleri"nde, yiyecek-içecek hizmetleri, bilişim, el sanatları, elektrik-elektronik, metal, gıda teknolojileri ile mobilya ve iç mekan tasarımı, grafik ve fotoğraf, tarım ve radyo-televizyon alanlarını seçebilecek.

Anahtar Kelimeler: Pilot Bölge Olarak Erzurum' Alıyor

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

03.07.2025

  • İMSAK 02:50
  • GÜNEŞ 04:44
  • ÖĞLE 12:24
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:40
  • Perşembe 17.4 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 13.1 ° / 5.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 15.3 ° / 3.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı