Paralelcileri korkutan belge!

Dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek´in, Dink cinayetindeki ihmali araştıran 12 maddelik rapor ve log kayıtlarını isteyen bilirkişilere, ?Niye istiyorsunuz, bu yazı bizi yakar? dediği iddianameye yansıdı.

Paralelcileri korkutan belge!

 

Agos Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink´in ölümüyle ilgili hazırlanan iddianamede 26. şüpheli olarak geçen Mülkiye Başmüfettişi Şükrü Yıldız´ın gerçekleştirdiği usulsüzlükler ayrıntılı olarak yer aldı. Yıldız´ın 30 Ocak 2008 tarihinde Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından görevlendirildiği belirtilerek, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Polis Başmüfettişleri Durmuş Demirbaş ve Levent Yarımel tarafından bilirkişi olarak görevlendirildiği anlatıldı. 

69 Yazıcıoğlu evrağı Dink dosyasında

308 SAYFALIK KLASÖR VERİLDİ 

Yıldız´a, Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğünden İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü´ne gönderilen Yasin Hayal tarafından Hrant Dink´e yönelik ses getirecek eylem bilgisini ve Osman Hayal ile ilgili tahkikat istemini de içeren 308 sayfalık klasör verildiği belirtildi.  Evrakları inceleyen bilirkişiler Durmuş Demirbaş ve Levent Yarımel ihmalin araştırılması için İstihbarat Daire Başkanlığı´na 12 maddelik taleplerini içeren yazı yolladı. 

Kumpas dolu fezleke

AKYÜREK´TEN İNCELEME İZNİ YOK  

İddianamede, Akyürek´in 2 gün sonra konuşmaya çağırdığı Yarımel´e ?Sen ne yapıyorsun, log kayıtlarını, Erhan Tuncel´le buluşma üzerine yapılan F/3, F/4 raporlarını neden istiyorsun bu yazı bizi yakar, yazınızda istediğiniz yönetmelik, yönerge ve talimatlar dışındaki taleplerinizi yerine getirmeyeceğim? dediği de aktarıldı. Akyürek´in bilirkişi Levent Yarımel´in Log kayıtlarını sistem odasında incelemesine de izin vermediği kaydedildi. 

TRABZON VE İDB´Yİ KARIŞTIRMAYIN 

Akyürek´in görüşmesinden sonra Başmüfettiş Şükrü Yıldız´ın devreye girerek bilirkişilerle görüştüğü ve "Siz bu yazıyı yazdınız ama bu yazıyı yok görün. Trabzon ve İstihbarat Daire Başkanlığı ile ilgili soruşturmayı bitirdik. Onları karıştırmayın? dediği de ortaya çıktı... Yıldız´ın Yasin Hayal´e ait telefon numarasını sistemde sorgulattığına dair ?log kaydı bulunamadı´ yazısı getirdiği ancak bilirkişilerin aksi yönde sözleri üzerine teklifi geri çektiği de öğrenildi. 

FETÖ´YE SINIRSIZ HİZMET 

İddianamede; Şükrü Yıldız´ın, Dink´in öldürüleceğine ilişkin raporları kasıtlı olarak mülkiye başmüfettişi Mehmet Ali Özkılıç´la düzenlediği de vurgulandı. Yıldız´ın inceleme raporlarında bilirkişiler Levent Yarımel ve Durmuş Demirbaş´ın tüm uyarılarına rağmen bilinçli olarak sadece Dink´e karşı ses getirecek eylem yapılacağına ilişkin yazısını kullandığı, böylece FETÖ´ye hizmet ettiği kaydedildi.


Anahtar Kelimeler: Paralelcileri korkutan belge

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli