Tarih: 24.04.2015 10:38

Özel güvenliklere polis olma yolu

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'de sayıları 233 bin 457'yi bulan özel güvenlik elemanlarından üniversite mezunu olanlar polisliğe geçebilecek.

Kadınlarda 28 yaş, 1.62 metre boy; erkeklerde de 30 yaş, 1.67 metre boy aranacak. Herhangi bir suçtan mahkûm olmamak, alkol geçiş kriterleri arasında. Savcı Mehmet Selim Kiraz`ın İstanbul Adalet Sarayı`nda şehit edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan`ın kamuda özel güvenlikçi uygulamasına son verilmesi çağrısı sonrası, İçişleri Bakanlığı`nin özel güvenlik elemanlarının polisliğe geçişi için yaptığı hazırlıkları son aşamaya geldi. Özel güvenlik uygulaması üzerinde uzun zamandır çalışan İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın çıkışının ardından çalışmalarını hız verdi. Bakanlığın, kamu kurum ve kuruluşlarında özel güvenlik elemanları istihdam edilmemesi yönünde çalışma yürüttüğü öğrenildi.

1 YIL EĞİTİM ALACAKLAR

Çalışma, halen özel şirket elemanı olarak kamu kurumlarında istihdam edilen güvenlik elemanları arasında yaş, eğitim, fiziki yeterlilik gibi kriterleri karşılayanların, sınavla Emniyet Teşkilatı`na polis olarak girmesini öngörüyor. Sınavı geçenler, 1 yıl polis eğitim merkezlerinde eğitim alacak. Sayıları 233 bin 457`yi bulan özel güvenlik elemanlarından üniversite mezunu olanlar polisliğe geçiş yapabilecek.

İŞTE ŞARTLAR

Polisliğe geçmek isteyen özel güvenlik görevlerinde aranacak şartlara ulaşıldı. İşte o şartlar:

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

-En az 4 yıllık yüksek öğretim kurumundan mezun olmak.

-Askerliğini yapmamış erkekler ile kadın adaylar için 28 yaşından, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak.

-Erkekler için 167 santimetreden, kadınlar için 162 santimetreden kısa boylu olmamak.

-Sağlık yönünden, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği`nde belirlenen şartları taşımak.

-Başvuru öncesi ve başvuru sırasında; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan mesken ve bu gibi yerlerde aracılık, bekleyicilik ve benzeri bir meşguliyeti bulunmamak.

-Fuhuş, kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeni ile hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma bulunmaması. Bu suçlardan idari yaptırım ya da hüküm giymemiş olmak.

-Kasten işlenen bir suçtan dolayı 6 ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak.

-Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya parti kollarına üye olmamak, daha önceden üyeliği var ise ayrıldığını belgelemek.

-Terör eylemleri ile organize suç faaliyetlerine katılmamış olmak.

-Herhangi bir kadınla veya erkekle nikâhsız olarak birlikte yaşıyor olmamak.

-Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

-Silah taşımaya ve silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

-Herhangi bir yükseköğretim kurumundan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olmak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —