ORHAN BAKIRCI SÖZDE GAZETECİNİN İFTİRASINI ORTAYA ÇIKARDI!

Gazeteci Orhan Bakırcı önceki gün köşersinde sürekli Erzurum Büyükşehir Belediyesini hedef alan yazılar yazan sözde bir gazetecinin son yazmış olduğu köşe yazısının aslı ve astarı olmadığını deşifre etti.

ORHAN BAKIRCI SÖZDE GAZETECİNİN İFTİRASINI ORTAYA ÇIKARDI!

 

Gazeteci Orhan Bakırcı önceki gün köşersinde sürekli Erzurum Büyükşehir Belediyesini hedef alan yazılar yazan sözde bir gazetecinin son yazmış olduğu köşe yazısının aslı ve astarı olmadığını deşifre etti.

Orhan Bakırcı Sözde Gazetecinin yazısının kamuoyunu aldatıcı ve objektif habercilikten uzak bir tavır sergilediğini şu satırlarla ayyuka çıkardı.

DEMEK Kİ; NEYMİŞ EFENDİM: DAYISI TARAFINDAN ELİNE İLİŞTİRİLEN HER BİLGİ VE BELGE DOĞRUYU YANSITMIYORMUŞ, DAYISI ONU KANDIRIRKEN O DA SANIYORMUŞ Kİ BEN HERKESİ KANDIRIYORUM...

YALANCININ MUMU YATSIYA KADAR BİLE YANMADI!

Takdiri Siz Değerli Okurlarımıza Bırakıyoruz...

İŞTE ORHAN BAKIRCI'NIN "ERZURUM'DA BOZULAN ASFALT GERÇEĞİ" BAŞLIKLI YAZISI:

 

Gazetecilik, her ne kadar haber yapma hürriyeti olsa da etik değerlerin korunarak yapıldığı bir meslektir. Bu sebeple gazeteci de, bir haber yaparken mutlaka objektif olarak araştırmalı ve habere konu olan kişi ya da kurumları rencide etmeden olayın üstüne gitmelidir. Habere konu olan şeyin usulsüzlük, yolsuzluk, hırsızlık, haksızlık, iftira vs. olması bu kuralı değiştirmez. Günümüz Türkiye’sinde gazetecilik mesleği her ne kadar baskı altında olsa da, bu değişmez ilkelerden taviz verilmemelidir. 

Meseleyi daha fazla uzatmadan konuya gireceğim. Şehrimizde, sürekli belediyeyi yazan bir gazeteci var. Yazdıklarına bakarsanız hep aynı şeyi ısıtıp ısıtıp sunduğunu göreceksiniz. Zaten yurttaşın çoğu bu yazılanları biliyor. Bilmediğimiz bir şeyi de henüz yazmadı. Mesleği gereği elbette yazacak ve halkın gözünden kaçanlar varsa bunu da kamuoyuna duyuracak. Niyet halis ise gerisi zaten kolaydır. 

Her neyse. Bir haberlerdir uçuşuyor. Yok, belediyenin yaptırdığı asfalt kustu. Yok, Cumhuriyet caddesine dökülen asfalt bilmem ne oldu. Yok, Kombina civarında olan asfalt şöyle oldu. Sürekli asfalt haberleri başka bir şey yok. 

Haberleri bende sizinle birlikte takip ediyorum etmesine de dikkatimi bir durum çekti. Asfaltlamayı yapan firmadan bahsederken, adı yokmuş gibi, “Bingöllü firma” demeleri. “Kimmiş bu Bingöllü firma?” dedim ve araştırdım. Bu arkadaşın haberlerine konu ederek “Bingöllü” dediği firma meğer oralara hiç uğramamış hatta ve hatta şehir içinde sadece bazı noktalarda yamalamaları yapmış. Yani bahsedilen bölgede o firmanın adı bile yok! Meğer bu asfalt çalışmalarını yapan firma bir Erzurum firmasıymış. Firmanın ismini şimdilik saklı tutacağım. 

Gelelim ortadaki acı ama gerçek bir duruma. Bingöllü geldi, Diyarbakırlı yaptı, Trabzonlu yedi, o götürdü, bu getirdi. Bu nasıl bir bakış açısı anlamış değilim. Velev ki asfaltlamayı Bingöllü bir firma yaptı. Bu öyle, “Ben geldim yapıyorum.” denilerek yapılan bir şey mi? Belediye bir ihale açar ve ihaleye katılım şartları sunulur. İhalede şartlara uygun ve rakamı en makul veren firma, değerlendirilmeler sonunda ihaleyi alır. Bunun ayıbı ne, suçu ne?

Kaldı ki güzel ülkemin her yeri bizim değil mi? İnsanları ya da kurumları; bu oralı, şu buralı, o şuralı diyerek yaftalamanın amacı nedir anlatabilir misin bize? Bu ülkede; Erzurumlu İzmir'de, Bingöllü Erzurum'da, Ankaralı Kars'ta iş alamaz diye bir kural mı var? Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde vergisini veren her şirket, yasal zeminler üzerinde ticaretini yapabilir. Mikro milliyetçilik yaparak insanları ayrıştıramazsınız buna hakkınız da yok.

Diğer bir husus, madem şov yapacaksın, madem yurttaşın menfaatine bir iş yapmaya niyetlendin biraz araştır. Yoksa birileri çıkıp, “O iş öyle değil böyle.” der ve gerçeği kamuoyuna anlatır. Hepiniz bunu iyi biliyorsunuz ki, yanlış haber yaptığınızı sizden çok daha etkili ve kalabalık bir kitleye de ulaştırabilirler. 

Birilerine düşmanlık edeyim derken, yüzlerce insanın ekmek yediği ve devletin de vergi geliri aldığı kurumlara saldırmayın. Belediye ile sorunun varsa git orayla hallet. Sorunun temelini de sebebini de biliyorum ya neyse konumuz bu değil. Eğer namusuyla ekmek kazanan yüzlerce insanın ekmeğine saldırırsan, bir gün biri de çıkar senin ekmek yediğin yeri yazarsa yazık olur. Şimdi buna ne gerek var değil mi? 

Elinizde eksik belge ya da bilgi olursa seve seve yardımcı olacağımı biliyorsunuz. Bir konuda daha sizlere haber gelmeden, o haberin belgesiyle bende olduğunu defalarca test ettik ve şahit oldunuz. Sırf siyasi bir isme ve o yönettiği kuruma düşmanlık edeceğim derken, vatanımın güzel insanlarının ekmek kapısı olan yerlere, yalan ve yanlış bilgilerle saldırırsanız orada dur demekte bizim boynumuzun borcudur. Tekrar ediyorum Kombina ve Cumhuriyet caddesinde yapılan asfaltlama işlerini, “Bingöllü” dediğiniz firma yapmadı. Hatta ve hatta şehir içinde bazı yama işleri dışında bir metre asfalt dökmüşlükleri de yok. Kesin bilgidir alıntılayabilirsiniz.

Gazeteci arkadaşlarımı, konu ne olursa olsun daha dikkatli ve daha gerçekçi bilgiler toplayarak haber yapmaya ve yazı yazmaya davet ediyorum. Yoksa yarın birileri tarafından, kendi ekmek kapıları yazılırsa üzülürler. Camdan duvarları olanlar cam kırmaya kalkmasın. Bence bu tip şeylere hiç gerek yok. Doğru ve tarafsız habercilikle yurttaşın menfaatini ve refahını sağlayacak unsurları gözetmek için elimizden geleni en doğru şekilde yapmaya devam edelim. 

Yanlış bilgilerle, yapılan asfaltlamalara atıp tutayım derken, İzmirlilerin deyimiyle, “Asfalyaları attırmayalım.” Maazallah diyelim.

Bilgiyle kalın…

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

16.04.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:29
  • ÖĞLE 12:20
  • İKİNDİ 16:02
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:25
  • Salı 16.2 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.8 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı