MURAT ERTAŞ'TAN BAŞKAN SEKMEN'E ÇOK ÖNEMLİ ÇAĞRI

Bu Hayırlı Hizmet Ramazan Gibi Mübarek Bir Ayda Gerçekleşirse Daha Bir Anlam Kazanacak

MURAT ERTAŞ

 

Murat Ertaş bugün sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla Erzurumlu vatandaşların ilgisini çekti.

Murat Ertaş Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'den "ÖLÜLER UYANMASIN" Başlığıyla Tüm Erzurum adına öyle birşey istedi ki, Paylaşımı okuyan herkes Murat Ertaş'la aynı düşüncede olduğunu ve bu çağrıya destek verdiğini belirtti.

İŞTE O PAYLAŞIM:

ÖLÜLER KAYBOLMASIN! Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne

EBB Başkanı Sayın Mehmet Sekmen'in, göreve geldikten sonra yaptığı ve taraflı tarafsız herkesçe takdir edilen hizmetlerinden biri mezarlık hizmetleridir. Öne çıkan hizmetler mezarlığın bakımı ve temizliği, sokak başlarına çeşme yapımı, cenaze gusül, defin, taziye işleri, vefat eden her ölünün adına ağaç dikimi, mezarlıkta hafızların aralıksız Kuran okuması, kimsesizler mezarlığının düzenlenmesi...

Hatta EBB'nin mezarlık hizmetinin halkın da takdirini kazanmış olduğu 2018'de ŞEHİRDER ALTIN ROZET ÖDÜLÜ'ndeki anket sonuçlarıyla da görülmüş, mezarlık müdürlüğü altın rozet ödülü almıştı.

EBB'nin takdir toplayan mezarlık hizmetlerine aşağıdaki teklifimizi de değerlendirmesi halkı ziyadesiyle memnun edecektir:

Artan nüfusla Asrî Mezarlık ve Abdurrahmangazi Mezarlığı büyüdü ve çok geniş bir alana ulaştı. Erzurum mezarlığı Palandöken eteklerinde küçük bir kasaba büyüklüğünde artık. Bu durumda gerek şehirde yaşayan gerekse şehir dışından gelen Erzurumlular akrabalarının, yakınlarının, dostlarının mezarlarını bulmakta güçlükte çekiyor. Herkes mezarlık müdürlüğüne başvurmuyor bu konuda. Tam bu noktada bizim teklifimiz şudur:

Mezarlık içerisindeki ana yollara ve sokaklara isim ve numara verilmesi. Ana yollara isim, sokaklara numara verilmesi halinde insanlar aradıkları mezarı kolay bulacaktır. Birinci Sokak, İkinci Sokak, Üçüncü Sokak gibi... Mezarlıkta cadde ve sokak isimleri hem mezarlık girişindeki mezarlık genel planında hem her sokak başına herkesin göreceği şekilde tabelalara yazılmalıdır.

Mezarlık girişinde de atm'ler gibi bir sistem kurulmalı ve ölünün adı girildiğinde mezarlık konum bilgisi ekrana gelmeli.

Bu hayırlı hizmet Ramazan gibi mübarek bir ayda gerçekleşirse daha bir anlam kazanacak, halkın takdirini ziyadeleştirecektir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli