Muhsin Yazıcıoğlu vefat yıldönümünde yad ediliyor

Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 7. yılında tüm Türk-İslam dünyasında, Avrupa´da ve yurt çapınca çeşitli etkinliklerle yad ediliyor.

Muhsin Yazıcıoğlu vefat yıldönümünde yad ediliyor

 

 

Etkinliklerin merkezinde Büyük Birlik Partisi teşkilatları ile Alperen Ocakları ve BBP´ye yakın STK´lar bulunuyor.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlker Kayalıoğlu, "Şehit Muhsin Yazıcıoğlu´nu unutmadık unutturmayacağız" dedi ve Muhsin Yazıcıoğlu´nu anma ve anlama etkinlikleriyle ilgili şu bilgileri verdi:

?Türk-İslâm dünyasının lideri Muhsin Başkanımız aramızdan ayrılalı tam yedi yıl oldu. Koskoca  yedi yıl. O´nsuz geçen yedi yıl. Acısı, sızısı hiç dinmedi. Özlemimiz her geçen gün artıyor. Devletimizin ve milletimizin O´na olan ihtiyacı her geçen gün artıyor. Ülke olarak, coğrafya olarak yaşadığımız tabloyu görünce, yedi yıl içinde nelerin değiştiğini, kimlerin bölgede tehdit haline geldiğini ve dengelerin hızlıca nasıl değiştiğini görmek hiç zor değil. Demek ki, sınırların değiştirilmeye çalışıldığı ve milletin birliğine kastedildiği günümüzde ?´Muhsin Başkanımız´´ gibi yiğit bir liderin varlığı bir çok unsuru rahatsız etmişti. Küresel güçlerle işbirliği yapmayan ve Türk-İslâm medeniyetinin kurulması mücadelesini veren bir dava adamının kimleri rahatsız ettiğini ?´Alperenler´´ olarak bilmekteyiz. Yedi yıl önce yine, vatan yolunda, peygamber yolunda, Allah yolunda çıktığı bir seferde şehit düşmüştü. Aslında bir bayrak yere düşmüştü, düşürülmüştü! 

Bize düşen O´nun yolunda gitmek, O´nun davasına sahip çıkmak, O´nun ülkü ve ideallerini gerçekleştirmektir. Yalnızlaştırılmaya çalışsak ta, Şehadet sürecini takip etmek, O´na ve davasına sadakat göstermektir. Tıpkı O´nun gibi;haksız bir davada kalabalıklarla yürümek yerine, haklı bir davada tek yürümektir. Alperence yürümektir. Bir ölür bin diriliriz diyebilmektir. 

Bu vesile ile 25 Mart 2016 Saat:10:30´da, Tacettin Sultan Dergâhında, Muhsin Başkanımızın kabri başında, anma ve anlama proğramı gerçekleştirilecektir. Bütün dava arkadaşlarımız ve Muhsin YAZICIOĞLU sevenlerinin kabir başında okunacak dualara iştiraki ve ?´Birlik Ruhu´´nun tecellisini görmek tüm ülkü ve iman erlerini yürekten mutlu edecektir. O bizi hiç yalnız bırakmamıştı!

7. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu Saat:14:30´da Ankara Ticaret Odası konferans salonunda düzenlenecektir. Türkiyenin içinde bulunduğu durumdan çıkışı noktasında bir yol haritası da ortaya koyacak olan sempozyumun konusu ?´Türkiyenin Beka Sorunu´´dur. Muhsin Başkanımız ?´Eğer şimdi birleşmezsek, endişem o ki, yarın uğruna birleşmek mecburiyetinde olacağımız bir şeyler kalmayabilir. Kaybedecek vakit yoktur.´´ diyerek, vatan ve millet birlikteliğinin önemine vurgu yapmıştır. 

Müslüman Türk´ün dostlarının ne kadar az olduğunu görüyoruz. Müslüman Türk´ün, ablukaya alınmaya ve İç Anadolu´ya  hapsedilmeye çalışıldığı şu günlerde, millet olarak titreyip kendimize dönmenin vakti gelmiştir.

Ve unutulmamalıdır ki; Şehidimizin emaneti hepimizindir. 

Bayrağı elimizdedir.. 

Acısı Her Daim Yüreğimizdedir, Yolu Yolumuzdur - Davası Davamızdır,"

15 DAKİKADA YAZICIOĞLU

Muhsin Yazıoğlu´nun öldüğü gün TRT tarafından hazırlanan belgesel Muhsin Yazıcıoğlu´nu en iyi anlatan yapımlar arasında yer alıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli