Muhsin Murat Bingül ve Aliye Zeynep Bingül´e yapılan haksızlıklara Kim Dur Diyecek?

Fransa´da Yapılan 2019 INAS´ta ?Gurur Kaynaklarımızın Adeta Madalyaları Farklı Uygulama Sonucu Gasp Edilmiştir"

Muhsin Murat Bingül ve Aliye Zeynep Bingül´e yapılan haksızlıklara Kim Dur Diyecek?

 

 

Fransa´da düzenlenen 2019 INAS Kayak Dünya Şampiyonası´nda, Türk Milli Takımı´nın Erzurumlu özel sporcuları Aliye ve Muhsin Bingül kardeşler, hem farklı engel gruplarıyla hem de yaşça daha büyük sporcularla yarıştırılarak, daha iyi derece elde etmelerine rağmen haksızlığa maruz bırakılmışlarak, iki özel sporcumuzun adeta madalyalarının farklı uygulama sonucu gasp edilmiştir.

Dünya Kayak Şampiyonası´na Erzurum´dan katılan 15 yaşındaki Aliye Zeynep ve Muhsin Murat Bingül isimli ikiz kardeşler, bulundukları Otizm Grubu (113) olarak, Mental Retardasyon (111) Grubu´ndaki yaşça da hayli büyük ve Down Sendromlu (112) özel sporcular ile yarıştırılmıştır. ?Değerlendirmede Down Sendromlu gruptakiler ayrı değerlendirilmiştir. Gurur kaynağımız olan Murat ile Zeynep, madalyadan mahrum bırakılmıştır. Otizm Grubu´ndaki Muhsin Murat Bingül, Down Sendromlu Grup´ta üçüncülük elde eden özel sporcudan daha iyi derece almasına rağmen, down dendromlu sporcuların ayrı tutulduğu değerlendirmelerde subjektif tutum yüzünden madalya alamamıştır. Bu haksızlığı Erzurumlu hemşehrilerimiz adına kabul etmemiz mümkün değildir.

Bu yavrularımız Palandöken´de soğuk havaya aldırış etmeden her gün sabahın erken saatlerinde başlamak üzere günde 6-7 saat eksi 15-20´lerde antrenman yapıyorlar. Bütün gayretleri Ay Yıldızlı Bayrağımızı bu tür yarışmalarda dalgalandırmak, bu çocuklarımızın emeklerine yazık değil mi?

Bu yavrularımızın madalyalarının adeta gasp edilmesine göz yumanları ve Yanlış uygulama yapanları sessiz kalarak ödüllendirmek istemiyor Erzurum halkı, yetkililerin bir an evvel temaslarda bulunması gerektiğini savunan Erzurumlu vatandaşlar, "YETER ARTIK...! Bunlar sadece ailelerinin değil bizim de çocuklarımız yüreklerinde sadece Ay Yıldızlı bayrağımızı yarışmalarda yükseltmek isteyen bu çocuklarımızın hakları yenilirken sessiz kalanların veballerinin büyük olduğunu belirtmek istiyoruz" dediler. 

Ama biz tüm Erzurumlular adına yine de INAS´ta tüm haksızlıklara karşın, Türkiye´yi en iyi derecede temsil eden Muhsin Murat Bingül ile Aliye Zeynep Bingül´ü kutluyoruz ve her zaman yanlarında olacağımızı beyan ediyoruz. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli