Mobil mezbahalarda veteriner ve imam da hazır bulunacak

Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte hizmete sokulan mobil mezbahalarla, Kovid-19 salgınıyla mücadele döneminde hem vatandaşların ihtiyaçları karşılanacak hem de kurban kesimiyle oluşabilecek salgın tehditleri ortadan kaldırılacak.

Mobil mezbahalarda veteriner ve imam da hazır bulunacak

 

Türkiye’nin önemli hayvancılık merkezlerinden biri olan ve aynı zamanda et deposu olarak adlandırılan Erzurum’da, Kurban Bayramı’nda vatandaşların kurban ibadetini temiz bir ortamda kolaylıkla yerine getirebilmesi için belirli noktalara mobil mezbahalar kurulacak.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Erzurum’da Valilik ile Büyükşehir Belediyesi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle çeşitli tedbirler aldı.

Bu kapsamda kesim yeri olarak belirlenen yerlerin işletmecileri ya da sorumluları, randevulu kesim bilgisini içeren listeyi kurban kesim yerlerinin girişine görülebilecek şekilde asacak.

Kurban kesim saatinin işletme tarafından hizmet alacak kişiye SMS yoluyla bildirilerek, kesim işlemlerinin bayramın ilk gününde yoğunlaşmaması sağlanacak. Hisse sahipleri dışında kimsenin kurban kesim yerlerine gitmemesi teşvik edilerek, kurban sahiplerinin kurban kesim yerlerinde bir arada bulunup parçalama işlemi yapmalarına müsaade edilmeyecek.

Kurban kesim yeri olarak belirlenen yerler dışında yol kenarları, park ve bahçeler, dere yatakları gibi yerlerde kurban kesilmesine müsaade edilmeyecek.

– Mobil mezbahalarda veteriner ve imam da hazır bulunacak

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sokulan mobil mezbahalarla da Kovid-19 salgınıyla mücadele döneminde hem vatandaşların ihtiyaçları karşılanacak hem de kurban kesimiyle oluşabilecek salgın tehditleri ortadan kaldırılacak.Kentin farklı ilçe ve noktalarında hizmet verecek 10 mobil mezbahada, 8 kasabın yanı sıra aralarında veteriner, imam, temizlik görevlisinin de olduğu 12 yardımcı görevli de hizmet verecek.

Randevu sistemiyle çalışacak mobil mezbahaların bulunduğu alanlara vatandaşlar ateşleri ölçüldükten sonra, maskeli bir şekilde alınacak. Maskesi olmayanlara maske dağıtılacak alanlarda, sosyal mesafe kuralına dikkat edilecek ve görevlilerce dezenfektan işlemleri yapılacak.

Kurban Bayramı’nda kullanılacak mobil mezbahalar şimdiden Büyükşehir Belediyesi ekiplerince dezenfekte edilerek hazır hale getirildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false