MNG AVM AÇILDI

Aydoğan Süer; Önemli Tedbirler Aldık. Alışveriş Merkezimizde Bulunan Uzay Çatısı Sayesinde Temiz Havayı İçeri Verebiliyoruz

MNG AVM AÇILDI

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan AVM’ler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı kademeli olarak normalleşme kararı ile tekrar açıldı. Dün ziyaretçilere açılan Erzurum MNG AVM’de de bir dizi tedbir alındı.

 

Koronavairüs tedbirleri kapsamında kapatılan AVM’ler yeniden açıldı.

Kişi sayısına ve hijyene dikkat ederek ziyaretçilerini ağırlayacaklarını söyleyen MNG AVM Genel Müdürü Aydoğan Süer, “Önemli tedbirler aldık. Alışveriş merkezimizde bulunan uzay çatısı sayesinde temiz havayı içeri verebiliyoruz. Ziyaretçilerimizin içi rahat olsun” dedi.

MNG AVM içinde sosyal mesafe kuralı da sarı bantlar sayesinde uygulanacak. Girişte her vatandaşa ateş ölçümü yapılıyor, maskesi olmayan kimse içeri alınmıyor. Mağazalarda denenen kıyafetler ise bir gün boyunca havalandırıldıktan sonra tekrar raflara yerleştirilecek. Öte yandan girişe ise ziyaretçilerin kullanması için el dezenfektanları konuldu.

İçerideki temiz havayı sağlamak adına merkez içinde bulunan uzay çatısının önem arz ettiğini belirten Süer, “Önemli tedbirler aldık. Maskesiz hiçbir ziyaretçimizi içeri almıyoruz. Kapılarda güvenlik görevlileri gelen ziyaretçilerimizin kimliklerini kontrol ediyor. 20 yaş ve 65 yaş üstü vatandaşları almıyor. Kendisini kibarca uyarıp AVM içine geçişine izin vermiyoruz. 160 bin metrekarelik bir alanda sarı bantlarla sosyal mesafe uyarıcıları yerleştirdik. İnsanların yürürken diğer ziyaretçilerle arasındaki mesafeyi bu bantlar sayesinde sağlayacak. Bunu Türkiye’de ilk biz gerçekleştirdik. AVM havalandırmalarının koronavirüs yayılmasını tetiklediği yönünde de tartışmalar var.

Biz son sistem klima sistemleri ile taze havayı içeri verebiliyoruz. Bazı merkezler enerji maliyetleri ve giderleri göz önüne alınarak bunu yapmıyor, mevcut havayı taze hava gibi içeri veriyor. Bunun virüsün yayılmasında olumsuz etkisi olabilir. Türkiye’nin en büyük uzay çatısına sahibiz, gün ışığını içeri verebiliyoruz. Uzay çatıdan taze havayı içeri sağlayabiliyoruz. Tüm ziyaretçilerimiz içi rahat olsun. Görevli arkadaşlarımız ateş ölçümü yapıp sosyal mesafeyi de korumaya özen gösteriyor. Ortak kullanım alanları sürekli dezenfekte edilecek. Biz elimizden gelen tüm tedbirleri alıyoruz. Tedbir bizden takdir Allahtan” diye konuştu.

KAYNAK: PUSULA


Anahtar Kelimeler: AÇILDI

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

23.04.2024

  • İMSAK 03:46
  • GÜNEŞ 05:19
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:04
  • AKŞAM 19:08
  • YATSI 20:34
  • Salı 15.4 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli