Minibüslerde yolcu sayısı 16+1´e çıktı

Daha önceden 14+1 yolcu alma hakkı olan minibüsçüler, Büyükşehir Belediyesi´nin yeni düzenlemesiyle yolcu sayısı 16+1´e çıktı.

Minibüslerde yolcu sayısı 16+1´e çıktı

Daha önceden 14+1 yolcu alma hakkı olan minibüsçüler, Büyükşehir Belediyesi´nin yeni düzenlemesiyle yolcu sayısı 16+1´e çıktı. Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüsçüler daha önceden 14+1 yolcu taşıma hakkı vardı. Bu sayının az olduğunu ve bu sayının artırılmasını her fırsatta dillendiren minibüsçüler, Büyükşehir Belediyesi´nin yeni kararıyla sevindiler. Büyükşehir Belediyesi yeni kararı ile minibüsler artık 16+1 yolcu taşıması serbest olacak. Ancak 16+1´den fazla yolcu taşımamaları için belediyenin belirli saat ve konumlarda denetlemesi devam edecek. Bu kararın minibüsçüleri mutlu ettiğini belirten Minibüsçüler ve Dolmuşlar Oda Başkanı Yılmaz Ağgön, "Önceden bildiğiniz gibi yolcu taşıma hakkımız 14+1´di. Ancak yeni çıkan minibüsler 16+1 özellikliydi. Bizde bu 16+1´i kullanmak için sürekli dillendiriyorduk. Saolsun Büyükşehir Belediyesi sesimize kulak verdi. Artık 16+1 yolcu taşıma özelliği olan minibüsler, bu özelliğini tam olarak kullanabilecekler. Ancak yinede vatandaşı zora sokacak şekilde, haddinden fazla yolcu alan minibüslerin kontrol edilmesi için günün belirli saat ve konumlarında denetlemeler devam edecektir. Bu kurala uymayanlarda idari para cezasına çarptırılacaktır." dedi. 


MİNİBÜSLERE 5 KURUŞ ZAM 
 
Minibüs yolcu taşıma fiyatlarına önümüzdeki ayın 15´inden sonra zam geleceğini bildiren Ağgön, "Bilindiği gibi belirli dönemlerde piyasanın durumuna göre yolcu taşıma ücretlerine zam yapılmaktadır. Şuanda öğrenci fiyatı 1,40 TL, tam ise 1,75 TL şeklindedir. Bu ayın 15´inden sonra tam ücretine zam gelecektir. Öğrenci fiyatlarında bir değişiklik olmazken tam fiyata 5kuruş zam gelerek 1,80 TL olacaktır." diye konuştu.
 
EĞİTİMLER ŞİKÂYETLERİ AZALTTI 
 
Minibüs şoförlerine verilen eğitimlerin tamamlandığını söyleyen Ağgön, "Daha önceleri vatandaşımızdan bazı şikâyetler alıyorduk. Bunlar şoförlerimizin vatandaşla yanlış konuşmaları, yanlış araba kullanmaları ve düzensiz giyinmeleriydi. Bu şikâyetleri artması üzerine Büyükşehir Belediyesi şoförlere eğitim verdi. Bu eğitim konuşma şekilleri, daha sakin olma ve giyim-kuşamı kapsıyordu. Bir de bizim oda olarak şoförlere bildirimler gönderdik. Bunların sonuçları olarak bize gelen şikayetler yarıya yakın azaldı." şeklinde konuştu.  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli