MHP´yi Paralelin kuklası yapacaklar

MHP Genel Sekreteri Büyükataman, muhalif grubun paralel yapıyla birlikte hareket ettiğini ima etti.

MHP´yi Paralelin kuklası yapacaklar

 

ERZURUMHABER25: MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP´deki olağanüstü kurultay tartışmalarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde ülkücü harekete yönelik saldırıların ?moda" haline geldiğini belirtti.

MASUM DEĞİL

1 Kasım seçimi sonrası bazı çevrelerin, belli değerlendirmeler yapılmadan, kapsamlı çalışmalar neticelenmeden, ?yangından mal kaçırırcasına ve büyük bir telaşla" MHP´de olağanüstü kongre yapma çabalarına girdiğini vurgulayan Büyükataman, MHP ile hiç alakası olmayan yazarların, gazetelerin ve televizyonların bu çabalara fazlasıyla yer ayırdığını savundu.

Üstü kapalı olarak MHP lideri Devlet Bahçeli´ye bayrak açanları paralel yapıyla hareket etmekle suçlayan Büyükataman, ?Sadece eleştirerek somut hiçbir proje ortaya koymayanların, dikkatleri asıl mevzudan uzaklaştırma çabalarına, esas konuları gizlemeye matuf tali ve dolambaçlı yol açma teşebbüslerine bilerek veya bilmeyerek katkı konulmasını masum bulmamız mümkün değildir" dedi.

İsmet Büyükataman, ?Bu hareketle ilgili talepleri olanların devletimizin ve milletimizin bekasını en üst düzeyde düşünmesi ve buna göre tavır almasıgerekir. Partimize yönelik gizli gündemi bulunan bazı mihrakların, fırsat bulursa hareketimizi bir yapılanmanın siyasi kuklası yapma niyeti, değilse kurulacak başka bir partide bu gündemi hayata geçirme isteği tarafımızca bilinmektedir" ifadelerini kullandı.

Partiyi meşgul ediyorlar

?Ülkümüzün ve ülkemizin aydınlık yarınlarına talip olduğunu iddia edenler, yaratmaya çalıştığı kargaşa ortamıyla maalesef partiyi meşgul etmektedirler" ifadelerini kullanan Büyükataman, MHP´nin köklü gelenekleri olan kurumsal bir yapı olduğunun bilinmesi gerektiğini kaydetti. Büyükataman, Türkiye´nin yakın tarihinin en sancılı dönemlerinden birini yaşadığını, milletin birliği, devletin bütünlüğü, toplumun huzur ve güvenliği ile demokratik rejimin geleceğinin ağır tehditler altında var olma mücadelesi verdiğini savundu.


Anahtar Kelimeler: Paralelin kuklası yapacaklar

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.04.2024

  • İMSAK 03:35
  • GÜNEŞ 05:11
  • ÖĞLE 12:17
  • İKİNDİ 16:06
  • AKŞAM 19:14
  • YATSI 20:43
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı