Ülkü Ocakları Erzurum İl Başkanı Mevlüt Özcan, Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Harekâtı kapsamında, bir mağarada yaşanan metan gazı zehirlenmesi sonucu şehit olan 12 kahraman Mehmetçik için taziye mesajı yayınladı.
Başkan Özcan mesajında; "Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 28 Mayıs 2022 tarihinde şehit olan Piyade Üsteğmen Nuri Melih Bozkurt'un naşını bulmak için devam eden arama çalışmalarında, metan gazına maruz kalarak şehit olan 12 kahraman Mehmetçiğimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabırlar; tedavisi devam eden Kahraman Askerlerimize acil şifalar diliyorum.
12 kahraman evladımız, vatan toprağına düşmedi; bayrağımızın göğsünde yıldız oldu…
Her biri bir annenin duası, bir babanın gururu, bir milletin evladıydı. Onlar, canlarını bu aziz vatan uğruna feda ettiler. Onlar sadece birer isim değil, birer kahraman.
Bu millet var oldukça, o kahramanlar bitmeyecek. Her şehidimizin ardından üzülsek de, bir ölür bin diriliriz…
Şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, dualarla yâd ediyoruz.
Ruhları şad, makamları ali olsun. Vatan sağ olsun!” Aziz Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.