Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Düzenlediği Basın Toplantısında, Memleket Partisinin Siyasi Partilere Çağrı Mektubu'nu Duyurdu

Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Düzenlediği Basın Toplantısında, Memleket Partisinin Siyasi Partilere Çağrı Mektubu'nu Duyurdu

Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Düzenlediği Basın Toplantısında, Memleket Partisinin Siyasi Partilere Çağrı Mektubu

 

Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Bugün Saat 11.00'de Parti Binasında düzenlediği Basın Toplantısında Memleket Partisinin Siyasi Partilere Çağrı Mektubu'nu Duyurdu

Serhat Can Eş, Şu Sözlere yer verdi;

Değerli Basın Mensupları

Bizler Dünya’nın en güzel coğrafyasında, en verimli, bereketli topraklarında yaşıyoruz.

Zengin bitki çeşitliliğimiz var.

Binlerce yıllık tarımsal üretim tecrübemiz var.

Dünyanın en stratejik tarım ürünlerinin ana vatanıyız.

Buna rağmen bugün hem tarımda hem de hayvancılıkta ciddi sorunlar yaşıyoruz. Ne üreticimiz mutlu, ne de tüketicimiz mutlu.

21. Yüzyıl Türkiye’sinde ekmek büfeleri önünde oluşan kuyrukları hak etmiyoruz.

Marketlerde un, şeker, yağ için oluşan kuyrukları hak etmiyoruz.

Bereketli toprakların su ve güneşle buluştuğu, verimli meraların olduğu bu güzel coğrafyada bu yaşananları hak etmiyoruz.

Tarım ve Hayvancılıkta yaşanılan sorunların çözümü yok olanı ithal etmek değildir.

Çözüm üretimde. Üretmek, daha fazla üretmek zorundayız.

Günümüzde gıda güvenliği ve gıdaya ulaşabilme tüm ülkeler için bir milli güvenlik ve beka sorunu haline gelmiştir. Pandemi süreci ve hemen kuzeyimizde yaşanan Rusya/Ukrayna savaşının oluşturduğu kriz ortamında hep birlikte tarımın, hayvancılığın ve gıda güvenliğinin önemini bir kez daha yaşayarak görmemizi sağladı.


 

Üretebileceğimiz tarım ürünlerinin ithalatçısı olmak demek, dışa bağımlılık demektir. Bakınız yakın zamanda Ukrayna Rusya savaşında ülkeler kendi ihtiyaçlarını öncellleyerek bazı ürünlere ihracaat yasakları koydular. Karadeniz’den gelecek gemilerin yollarını gözledik, endişeyle.

Biz Memleket Partisi olarak ülkemizin en öncelikli sorunlarından birisinin Tarım ve Hayvancılıkta yaşanılan sorunlar olduğuna inanıyoruz.

Tarım ve Hayvancılık stratejik sektörlerdir. Tarımda ve hayvancılıkta önceliğimiz kendi kendimize yetebilirlik olmak zorunda.

Memleket Partisi olarak Tarım ve Hayvancılıkta yaşanılan, yaşadığımız sorunların çözümüne yönelik stratejimiz, yol haritamız hazır.

Konunun siyaset üstü bir anlayışla ele alınması ve desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle sorunların çözümüne dair çalışmalarımızı, önerilerimizi tüm siyasi partilerle paylaşmaya, ülkemizin geleceği için ortak aklı birlikte oluşturmaya hazırız.

Bugün burada sizlerle paylaştığımız basın açıklaması metnini hem iktidar/ hem de muhalefet partilerine göndereceğiz.

Yanıt aldığımız siyasi partileri bizzat ziyaret ederek raporumuzu paylaşacağız.

Ülkemizin ortak iyisi, hepimizin iyiliği için ortak akla talibiz.

Saygılarımızla.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false