Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Asgari Ücrete Yapılan Zam Eridi

Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Ev Kirası ve Faturalara Bile Yetmeyen 2500 Liralık Emekli Maaşını Vatandaşa Reva Görmek Zulüm Değil de Nedir?

Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Asgari Ücrete Yapılan Zam Eridi

 

Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş vatandaşın ekonomik sıkıntıları ile ilgili gazetemize çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Özellikle Ramazan ayını geçirdiğimiz şu günlerde tüm İl ve İlçe teşkilatlarının sahada olduğunu belirterek, saha çalışmaları esnasında vatandaşlarla yaptıkları görüşmeler neticesinde hiç bir vatandaşımızın geçiminden memnun olan vatandaşımıza rastlamadık diye konuştu.

Çiftçi vatandaşlarımız, traktörüne mazot, tarlasına gübre-ilaç alamamaktan şikâyetçi. 

Hayvancı, sattığı sütten kazandığı para ile hayvanına yeterince yem alamamaktan şikayetçi.

Çocuğuna süt alamayan baba da süt fiyatlarından şikayetçi

Sene başında asgari ücrete yapılan yüzde 50 artışın aradan geçen 3 aylık sürede eridiğini belirten Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, “ 2021 yılında 2825 Liralık asgari ücretin alım gücü bugünkü 4253 liralık asgari ücretin alım gücünden daha fazlaydı.  2500 lira emekli maaşıyla geçinemeyen insanlarımızın sesini maalesef duyan yok.  Ev kirası ve faturalara bile yetmeyen 2500 liralık emekli maaşını vatandaşa reva görmek zulüm değil de nedir?

Kamuda çalışan işçi- memur önceki yılları arar olmuştur.

Ülkemizde asgari ücretle çalışan, esnaf ve tarım bağkur emeklisi, işçi emeklisi, kamudan emekli olan insanlar artık açlık sınırının altında maaş almaktadır.

Emekli olmak için devlete göre genç ama çalışmak için işverene göre yaşlı olan Eyt mağduru milyonlarca vatandaşımızın sesini ne zaman duyacaksınız” diye sordu.

 Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş gelinen noktada insanların artık birikim yapmaktan, gezip eğlenmekten vazgeçerek günü kurtarma telaşına kapıldığını, sadece ailesinin gıda ihtiyacını temin etmek derdine düştüğünü belirterek “ Ülkede ki ekonomik gidişattan 3 - 5 yerden ballı maaş alanlar, birikimini kur garantili mevduat hesabına yatıranlar, bankacılık sektörü, stokçular, piyasayı ele geçiren süper market sahipleri ve yıllardır kamudan ihale alan yandaş müteahhitler memnun” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı