Melih Kırkpınar, "Merek (Samanlık) Yandı Farelere de Kalmasın" Dedi

Ender Yüncü Yazdı... Melih Kırkpınar, "Merek (Samanlık) Yandı Farelere de Kalmasın" Dedi

Melih Kırkpınar,

 

Siyasi hayatına başladığı Doğru Yol Partisinden bu yana sürekli yanlış strateji ve yanlış yol haritalarıyla siyasette koltuk arayan İYİ Partili Melih Kırkpınar, son 3 yıldır yine geleneğini bozmayarak adını kaybedenler kulübünde en baş sıraya yazdırdı.

Ama bu sefer sadece Melih Kırkpınar Değil. Hem İYİ Parti, hem de Erzurum kaybetti.

İYİ Parti İl Başkanı olduğu günden beri sürekli Parti içerisinde hizipleşme çıkararak Milletvekili Naci Cinisli ve kendisine rakip olarak gördüğü herkesi hedef alan çıkışlarıyla adından sıkça söz ettiren ve parti içerisinde sürekli sürtüşmelere sebebiyet vererek İYİ Parti’nin Erzurum’da ikiye hatta üçe, dörde bölünmesine sebep olan Melih Kırkpınar, Doğru Yol Partisinden kalma hal, hareket ve tavırlarından bir türlü vazgeçemediğini yıllar sonra çıkmış olduğu siyaset sahnesinde yeniden ortaya koymuştu.

Doğru Yol Partisi döneminde sürekli hatalı çıkışlar yaparak siyaset de kendisine koltuk bulamayan Melih Kırkpınar, aradan geçen zaman diliminde “belki değişmiştir” diye düşünenleri de hayal kırıklığına uğrattı.

Sürekli yanlış hamleler, yanlış stratejiler ve yanlış yol haritaları üzerinden siyaset de yol yürümeye çalışan Melih Kırkpınar, çıktığı yolda, yaptığı hamlelerde ve uyguladığı stratejilerde hep kaybeden olmasına rağmen halen daha bu tutum ve davranışlarını sürdürmesi sonucunda bu sefer duvara sert tosladı.

Milletvekili Aday Listesinde payına düşen ikinci sıradan çıkmak yerine, vazgeçmeyi tercih eden Melih Kırkpınar, sanki “Merek (Samanlık) Yandı Farelere de Kalmasın” mantığıyla hareket ederek “Ben seçilemeyeceğim. Kimse seçilemesin” dercesine hareketler sergileyerek bir nevi amacına ulaştı.

Melih Kırkpınar'ın seçimler öncesi saha çalışmaları kapsamında her hangi bir kampanya yapmaması, sahalardan uzak tavır sergilemesi sadece İYİ Partililer tarafından değil. Tüm vatandaşlar tarafından da seçimler öncesi sıkça konuşuldu.

Bugün geldiğimiz nokta da ise; İYİ Parti geçen dönem Erzurum'dan çıkardığı Milletvekili koltuğunu Yeşil Sol Partili (HDP'li) Meral Danış Beştaş'a altın tepsi de sundu.

Bunun müsebbibini aramaya gerek yok.

Birileri; “Yeniden Refah Partisi Aday çıkarmasaydı”, “Büyük Birlik Partisi Oyları Böldü”, Bağımsız Aday İslam Yıldırım “Adaylıktan Çekilseydi” gibi HDP’nin Erzurum’dan Milletvekili çıkarmasına suçlu arayışları sürerken tek müsebbibin Melih Kırkpınar olduğunu gözden kaçırıyorlar.

Nasıl mı?

Melih Kırkpınar’ın, seçimler öncesi İYİ Parti Genel Merkezindeki yetkilileri yanlış yönlendirmesi sonucu Millet İttifakında yer alan partilerle Erzurum’dan ortak liste çıkarmalarına engel olması en büyük sebep olarak gösterilebilir.

14 Mayıs seçimlerinde Erzurum’da alınan oylara bakıldığında, ortak listeyle seçime giren CHP, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek ve Demokrat Parti 27 Bin 737 aldı. İYİ Parti ise kendi adaylarıyla girdiği seçimde 41 Bin 617 oy aldı. Yani Millet İttifakının Erzurum’dan aldığı oy sayısı 69 Bin 354 oy ediyor. Bu sonuca göre; Erzurum’dan Millet İttifakı 1 Milletvekili Meclise gönderirken, Yeşil Sol Partisi yani HDP Erzurum’dan Milletvekili çıkaramıyor olacaktı.

Ama Melih Kırkpınar ne yaptı?

Seçimler öncesi Genel Merkezini kandırdı. İYİ Parti’nin Erzurum’dan 3 vekil çıkaracak oyu olduğunu söyledi. 2018 seçimlerinde CHP’nin oylarıyla Milletvekili seçilen Naci Cinisli’nin aynısını bu sefer CHP İYİ Parti’ye yapmak istiyor. İYİ Parti’nin oylarıyla CHP Erzurum’dan Milletvekili çıkaracak gibi söylemlerle Genel Merkezini ikna ederek Millet ittifakı ile ortak liste yerine Kendi Adaylarıyla seçime gitmesini sağladı.

Hani siz İki vekil almıştınız. üçüncü vekil için çalışıyordunuz?

Yüzde 9.90'lık oy oranıyla Erzurum'dan 43 Bin 863 oy alarak Meclise Milletvekili Gönderen Yeşil Sol Parti'nin karşısında Yüzde 9,51'lik oy oranıyla 42 Bin 126 oy alan İyi Parti Bin 737 oy farkıyla Meclise Milletvekili Gönderemedi.

Yani anlayacağınız Melih Kırkpınar'ın hayal ettiği Üç'ün, Birini bile alamadılar…

Demek ki Neymiş Efendim; Yıllardır değiştirmemek de ısrar ettiği aynı akıl hocaları ve aynı akıl hocalarının aynı strateji ve yol haritalarından vazgeçmediği için çıktığı her yolda yanlış yollara sürüklenen ve her defasında varış noktasına bir türlü ulaşamadığını göre göre yine aynı yolu aynı kişilerle yürümeye ısrar eden Melih Kırkpınar, hayatı boyunca bir daha elde edemeyeceği bu büyük fırsatı da kendi elleriyle tepmiş olurken, bize de İlyas Salman ve Şener Şen'in başrollerini canlandırdığı Banker Bilo Filminde Almanya'ya gitmek yerine İstanbul'da indirildikleri sahneyi hatırlattı.

Geldiğimiz nokta da görüyoruz ki, Melih Kırkpınar bu sefer yine kendisini Almanya'ya götürülmek için bindirildiği kamyondan İstanbul’da indirildi.

Her defasında Melih Kırkpınar'a seni Meclise Vekil olarak göndereceğiz diyerek, İzmir'deki işyerine geri gönderen o strateji uzmanları ve yol haritacılar sanırız bu sefer Melih Kırkpınar'ı yine yanlış kamyona bindirerek bir daha Erzurum'da siyaset yapmaması pahasına gönderdiler…

Umuyor ve diliyorum ki; Melih Kırkpınar yıllardır Almanya’ya gideceğim diyerek bindirildiği kamyondan İstanbul’da indirilerek aldatılışlarından ve kandırılışlarından bir ders çıkarır ve bir daha aynı kamyona binmemek üzere bir daha Erzurum’un siyaset sahnesinde kendisine rol aramaz…

Peki! Değdi mi Melih Kırkpınar?

Yaklaşık üç yıldır sana ve tüm Partililerine İYİ Parti Erzurum’dan bir milletvekili bile çıkaramaz diye ben Ender Yüncü olarak avazım çıktığı kadar bağırıp çağırmıyor muydum?

Ne olurdu bir kez bu adam ne diyor diye bir dinleseydin?

Dinlemedin…

Çünkü ben sana doğru olanı, o yanındakiler ise işlerine geldiğini anlatıyorlardı…

Bak ben hala buradayım…

Sen ise geldiğin yerdesin…

Sayende Tüm İYİ Partililer beni kendilerine düşman bellemişlerdi…

Oysa Benim Ne İyi Partililere, Ne de İYİ Parti’de siyaset yapan hiç kimseye karşı bir düşmanlığım yoktu.

Ben sadece gördüklerimi, sizin göremediklerinizi ya da sizin görmek istemediklerinizi söylüyordum…

Siz de bunu kabullenemiyordunuz ya da akıl hocalarınız gerçeklerle yüzleşmenize izin vermiyorlardı…

Ne oldu; Makas saça değdi. Ak saç, kara saç önünüze döküldü…

Sandık kuruldu ve sonuçlar açıklandı…

Ama inanın açılan sandık sonuçları beni sizden çok daha fazla üzdü…

Bizden birisi olan Zekai Kaya yerine sayenizde Ankara'ya Bir Mardinliyi Erzurum Milletvekili olarak gönderdik…

Eserinizle ne kadar övünürseniz övünün…

Zekai Kaya’nın seçimler öncesi, sanki yetim, öksüz ve kimsesiz gibi saha da yapayalnız bırakılışına, tek başına bir oy bile İYİ Parti hanesine yazdırmak için gece gündüz saha da verdiği mücadeleye ve seçim akşamı kaybedişine sizden daha çok üzüldüğümü defalarca söylebilirim…

Zekai Kaya Bunu hak etmedi...

Zekai Kaya’yı Erzurum’da hem İYİ Parti teşkilatları...

Hem İkinci ve Üçüncü sıra İYİ Parti Milletvekili Adayları…

Hem de Erzurum halkı yalnız bıraktı...

Zekai Kaya’ya yapılan bu üvey evlat muamelesi Erzurum’dan Yeşil Sol Parti (HDP)’ye Milletvekili Çıkarttı.

Bu ayıbın büyük bir kısmı İYİ Parti Erzurum Teşkilatlarına...

Bir Kısmı İkinci ve Üçüncü Sıra Milletvekili Adaylarına...

Bir Kısmı da Erzurum halkına yazılır...

Ama bu ayıp da en büyük pay Melih Kırkpınar'a yazılır…

Çünkü Melih Kırkpınar, “Merek (Samanlık) Yandı Farelere de Kalmasın” mantığıyla seçim kampanyası yürüttü.

Kendisinin kazanamayacağını görünce ortadan kayboldu…

Oysa 2018 seçimlerinde İYİ Parti ikinci sıra adayı olan Zekai Kaya Erzurum'un cadde ve sokaklarının bile ismini bilmeyen birinci sıra adayı Naci Cinisli'den çok daha fazla çalışarak İYİ Parti hanesine oy topladı… 

Melih Kırkpınar ağabeyi çalışmadın çalışmadın bari bıraksaydın da Millet ittifakı Erzurum'dan ortak listeyle seçimlere katılsaydı…

Millet İttifakı Erzurum'da ortak liste ile seçime katılsaydı belki de iki milletvekili bile çıkarabilirdi…

Dedim ya; Melih Kırkpınar “Merek Yandı Farelere de Kalmasın” dedi…

Yazımın başında da belirttiğim üzere; Melih Kırkpınar'ın yanlış stratejileri, yanlış yol haritası ve yanlış çıkışları sayesinde hem kendisi hem İYİ Parti, hem de Erzurum kaybetti.

Eserinizle övünün...

Sayenizde Erzurum’un Yeşil Sol Partili (HDP)’li Bir Milletvekili VAR...

Ama sizin YOK Haneniz öyle kalabalık ki;

İYİ Parti'nin Erzurum'dan Milletvekili YOK…

İYİ Parti'nin Erzurum'da Teşkilatı yok…

İYİ Parti Erzurum Basının da YOK…

İYİ Parti Sosyal Medya'da YOK…

Seçim öncesi Genel Başkan Sayın Meral Akşener Erzurum’a gelecek kimsenin haberi YOK...

Genel Başkan Erzurum’a geliyor. Kimin nasıl bir organizasyon yapacağından kimsenin haberi YOK...

İkinci, Üçüncü sıra adayları ortada YOK...

Sandık Başına gidecek Sandık görevlisi YOK...

Sandık görevlisine seçim günü yemek gidecek para YOK...

Sandık Görevlisinin sandık başında olup olmadığını takip eden partili YOK...

Daha sayacağım bir sürü YOK’u sıralayacak olursak...

Kısacası Erzurum’da İYİ Parti YOK… YOK… YOK…

Bundan sonra da bu kafayla hiç olmayacak….


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.04.2024

  • İMSAK 03:37
  • GÜNEŞ 05:12
  • ÖĞLE 12:17
  • İKİNDİ 16:06
  • AKŞAM 19:13
  • YATSI 20:41
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı