MELİH KIRKPINAR İYİ PARTİ ERZURUM İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNDEN İSTİFA EDİYOR!

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar'ın Genel Başkan Meral Akşener'e İstifasını sunacağı konuşuluyor.

MELİH KIRKPINAR İYİ PARTİ ERZURUM İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNDEN İSTİFA EDİYOR!

 

Ankara kulislerinden edinilen bilgiye göre; İYİ Parti, genel idare kurulunda “milletvekili olmak isteyen il başkanlarının seçim tarihi açıklanmadan istifa etmeleri gerekliliği” tartışıldı.

2018’deki seçimlerde milletvekilli olmak isteyen il başkanlarının “son dakika istifa etmeleri nedeniyle teşkilatlarda zorluk çekildiği ve bunun sonuçlarının da kötü olduğu” vurgusu yapıldı.

Meral Akşener başkanlığında toplanan partinin en yetkili karar organı genel idare kurulunda (GİK) 2023 seçimleri öncesinde kritik bir karar alındı. 

Toplantıda, 2018’deki seçimlerde milletvekilli olmak isteyen il başkanlarının “son dakika istifa etmeleri nedeniyle teşkilatlarda zorluk çekildiği ve bunun sonuçlarının da kötü olduğu” vurgusu yapıldı. Seçim sürecine girmeden il başkanlarının istifalarıyla ilgili kararın “ivedi şekilde alınması ve acil bir yol haritasının belirlenmesi” gerektiğine de işaret edilirken istifa eden başkanların yerine gelecek isimlerin belirlenmesinde de “partinin bir zorluk yaşamaması gerektiğinin” altı çizildi. Bu nedenle parti yönetimi tarafından “Şu tarihe kadar istifa edin” denilecek. Belirlenen tarihten sonra milletvekilliği adaylığı için istifa edenlere listelerinde yer verilmeyecek. 

Alınan kararın hemen ardından ilk istifa Eskişehir'den geldi. 

Önümüzdeki seçimlerde milletvekili aday adayı olmayı düşündüğünü belirten Eskişehir İYİ Parti İl Başkanı Eren Ekmen, Geçtiğimiz dönem genel seçim sürecine girildiğinde, seçime kısa süre varken mevcut il başkanlarının milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesi parti teşkilatlarında bir takım sıkıntılar yaşanmasına sebep olmuştu. Milletvekili aday adayı olmayı düşündüğüm ve seçim sürecine girerken parti teşkilatımızın bekasına verdiğim önem için, 20.06.2022 tarihinde genel merkezimiz tarafından düzenlenen il başkanları toplantısı sonrasında Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in görüşünü alarak ve bilgisi dahilinde İyi Parti Eskişehir İl Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. demişti.

İYİ Parti Genel Merkez koridorlarında bugünlerde ise İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar'ın Genel Başkan Meral Akşener'e İstifasını sunacağı konuşuluyor. 

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar'ın önümüzdeki seçimlerde Milletvekilliği için Aday Adayı olacağını tüm partililer beklerken, önümüzdeki günlerde İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar'ın İstifa Edeceğinin beklenildiğini söylediler. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli