Mehmet Sekmen, KİTAP FUARI MI? HAYIR KERMESİ Mİ AÇTI?

Vatandaşlar bu hayır, hasanet kermesinin adının Kitap Fuarı değil. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayır Hasanet toplama çadırı olarak değiştirilmesini önerdiler

Mehmet Sekmen, KİTAP FUARI MI? HAYIR KERMESİ Mİ AÇTI?

Geçtiğimiz gün açılışını Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in büyük bir önem ve özveriyle sanki bugüne kadar yapılmamışı yapmış edasıyla gerçekleştirdiği Doğu Anadolu bölgesinin ikinci çadır kitap fuarı büyük bir fiyakoyla devam ediyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Havuzbaşı Kent Meydanında geçtiğimiz gün açılan ve 3 Mayısa kadar devam edecek olan Kitap Fuarını ziyaret eden vatandaşlar, Geçtiğimiz yıl Erzurum Valiliği tarafından Yakutiye Kent Meydanında düzenlenen Kitap Fuarının şehrimizde ve bölgemizde büyük bir yankı uyandırdığını fakat bu yıl Erzurum Büyükşehir Belediyesinin o Fuarın etkisine gölge düşürdüğünü ifade ettiler. Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Ufkunun  ne kadar dar bir alanda toplandığını bu fuarla gözler önüne serdiğini ifade eden vatandaşlar, böylesi bir rezaletin bir an evvel sonlandırılması gerektiğini ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in bu şehrin insanına ve okur-yazarına karşı bu çirkin görüntüden dolayı özür borcunun olduğunun altını çizdiler.

Bu Fuar'ın bir nevi sadece isminin Kitap fuarı olduğunu söyleyen vatandaşlar, Erzurum Büyükşehir Belediyesinin Kitap Fuarı adı altında Kermes düzenlediğini, içerisinde hayır, hasanet işlerinin yapılması için bir çadır kurdurup adına etkinlik yaptık demek için bir nevi "dostlar alışverişte görsün" süsü verildiğini, şehrin okur-yazarıyla alay edildiğini belirttiler.

Kitap fuarları, yayınevleri ve yazarların okurları ile bir araya gelmesini, eleştirilerini, beğenilerini muhataplarına direkt iletmesini, yayıncılık sektörü içindeki insanların birbirleri ile doğrudan ilişki kurmasını sağlayan etkinlikler olduğunu belirten vatandaşlar, bugün ziyaret ettikleri Havuzbaşında kurulan adına Kitap Fuarı denilen Çadırda karşılaştıkları kitap satmak için açılan standlarda sadece dini kitapların yoğunlukta olması bilim, kültür, tarih, düşünce, siyasi ve benzer kitapların yok denilecek kadar az olması da dikkatlerden kaçmıyor.

Öte yandan içerisinde satılan ve halka arz edilen kitapların her standda aynı türden kitaplardan oluştuğunu,  günlük hayatta şehrimizde bulunan kitap marketlerde ve kırtasiyelerde bulabileceğimiz kitaplara yer verildiğini ve çadır içerisinde yer alan esnafların ise şehrimizde hergün ulaşabileceğimiz kitapçılardan oluştuğunun altını çizen vatandaşlar bu hayır, hasanet kermesinin adının Kitap Fuarı değil. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayır Hasanet toplama çadırı olarak değiştirilmesini önerdiler.   


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false