MEHMET SEKMEN'DEN İBRAHİM ERKAL İÇİN İSTİYORUZ

İBRAHİM ERKAL'İN ERZURUM ASRİ MEZARLIKTA TÜM SEVENLERİ VE ERZURUMLU HEMŞEHRİLERİ TARAFINDAN ZİYARET EDEBİLECEKLERİ RUHUNA BİR FATİHA OKUYACAKLARI TEMSİLİ BİR MEZARININ YAPILMASINI SAYIN MEHMET SEKMEN'DEN İSTİYORUZ

MEHMET SEKMEN

 

Takvimler 11 Mayıs 2017'yi gösteriyor.

Türkiye büyük bir söz yazarı ve sanatçısını kaybetmenin acısını yaşarken, Erzurumlular kardeş acısını hissetti yüreklerinde.

Her evin büyük çocuğu, her Dadaş kızınının ağabeyisi, her Erzurumlu delikanlının yoldaşı, sırdaşı, arkadaşı, kardeşi, ağabeyisi, amcası, dayısı....

Her yürek hissetmişti derinden bu acıyı, kimine evlat acısı, kimine kardeş acısı gibi gelmişti Canısının Vefatı...

Vefatından sonra anladık ne çok yüreğe dokunmuş bizim Canısı, Fecebook'ta, Twiter'de, İnstegram'da ve bir çok sosyal medya hesabında gördük ki, herkesin İbrahim Erkal ile omuz omuza bir fotoğrafı varmış...

 

Şimdi takvimler 11 Mayıs 2020'yi gösteriyor.

Canısının Vefatının 3. seneyi devriyesindeyiz.

Üç sene değil üç asırda geçse unutulmayacak Canısı...

Kuşaktan kuşağa da unutturmamak için bugün vefatının 3. seneyi devriyesinde İbrahim Erkal'i anarken aklıma gelen düşüncemi siz değerli ağabeyilerimle, kardeşlerimle ve tüm dadaşlarla paylaşıp Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'den tüm Erzurumlu hemşehrilerimiz ve İbrahim Erkal hayranları adına istiyorum. 

İbrahim Erkal'in Erzurum Asri Mezarlıkta herkes tarafından kolayca bulunabileceği, Mezarlığımızın göz önünde olan bir yerinde temsili bir mezarının yapılmasını Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'den bir Erzurumlu hemşehrisi olarak tüm Erzurumlu hemşehrileri adına istiyorum.

Bu isteğimin mümkün olup olmadığını, yapılıp ya da yapılamaz olduğunu bilmiyorum fakat, kendisini ve bütün sanat hayatını Erzurum'a adamış, İstanbul'da yaşasa da her gece Erzurum'da uyumuş ve gecenin sabahında Erzurum'da uyanmış İbrahim Erkal'in Erzurum'daki sevenleri, hayranları, hemşehrileri ve Erzurum'da yaşayan aile bireyleri için Erzuurum'un İbrahim Erkal'e bir borcudur düşüncesindeyim. 

Bu isteğimin de İbrahim Erkal'i gerek yaşamında gerekse ölümünden sonra tüm sohbet ve konuşmalarında sevgiyle ve muhabbetle yad eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'in tüm ayrıntılarıyla düşünerek olumlu ya da olumsuz kararını kamuoyuna duyuracağına inanıyorum.

Bugün şahsım Ender Yüncü olarak düşündüğüm ve kaleme aldığım bu isteğim inanıyorum ki, Erzurum sevgisini yaşayan, Yüreği Erzurum hasretiyle yanan tutuşan tüm Dadaşların canı gönülden isteğidir. Eğer bu isteğimiz Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen tarafından gerçekleştirilrse, Sayın Başkan Mehmet Sekmen'in isminin de tarihe altın harflerle kazınacağı kanaatindeyim.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false