MEHMET ACA SORUYOR! MEHMET EMİN ÖZ SUSUYOR!

Samimi Haber Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Aca, Günlerdir AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz'e Soruyor. Cevap Verecek misin Sayın Başkan?

MEHMET ACA SORUYOR! MEHMET EMİN ÖZ SUSUYOR!

 

Samimi Haber Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Aca, Ulusal basın da günlerdir AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz'ün makam arabası hakkında çıkan iddialar üzerine yine bir yazı daha kaleme aldı.

Mehmet Aca kaleme aldığı yazısında bu sefer, "Cevap Verecek misin Sayın Başkan" Başlığını kullandı.

İŞTE MEHMET ACA'NIN O YAZISI:

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün geçen hafta ortaya çıkan araç skandalı Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü. Başkan Öz’ün, partinin bütçesiyle alındığı iddia edilen değeri yaklaşık 1 milyon TL olan Skoda SuperB model aracı partinin adına değil de, makam şoförü olan Zafer Said Şimşek’in üzerine kaydettirdiği dile getirildi.

Bu skandal olay yerel ve ulusal birçok haber sitesinde yer aldı. Ama başkan Öz konu ile ilgili olarak nedense bugüne kadar bir yalanlamada bulunmadı.

***

Öz’ün makam şoförü Zafer Said Şimşek ise “Ben bu konuda asla kimseye bir şey söylemek istemiyorum”demişti.

Bu durumda Başkan Mehmet Emin Öz ile makam şoförü Şimşek skandalı tümüyle kabul etmiş gibi görünüyor.

Bir araçtı iki araç oldu

Dün ise Başkan Mehmet Emin Öz’ün, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı yaptığı dönemde 2017 yılında alınan KİA Sorento model aracı yine parti adına kaydettirilmesi gerekirken makam şoförü olan Zafer Said Şimşek’in üzerine kaydettirildiği iddia edildi.

Konu ana haber bültenlerinde, yerel ve birçok ulusal haber sitesinde “AKP’de ikinci araç skandalı”başlığı ile gündeme oturdu.

İkinci araç skandalını AK Parti Erzurum il yönetimdeki isimlerde doğruladı.

***

AK Parti Genel Merkezi’nde ikinci araç skandalının ardından üst düzey yetkililer, “Seçim arifesinde partinin bu gibi skandallarla gündeme gelmesi kabul edilemez” düşüncesinde olduklarını ve Erzurum il yönetimi hakkında harekete geçileceği konuşulmakta.

***

Başkan Öz, ikinci araç skandalı ile ilgili henüz daha herhangi bir açıklama yapmazken, isminin daha hangi skandallarla gündeme geleceği Erzurum halkının kafasına soru işareti bırakıyor. İşte akıllara takılan sorulardan bazıları;

  1. Gazetecilere “Makam şoförümüzden kiraladık”dediğiniz Skoda SuperB model araca ne kadar kira ödüyorsunuz? Noterden yapılan Kira Sözleşmesini kamuoyu ile paylaşır mısınız?

  2. Asgari ücretle çalışan makam şoförünüzün değeri yaklaşık 1 milyon TL olduğu belirtilen böyle bir araca sahip olabileceğine Erzurum halkı inanmıyor, siz inanıyor musunuz?

  3. İddiaya göre, şimdiye kadar asgari ücretle çalışan makam şoförünüzün size gelip “Ben evimi bu maaşla geçindiremiyorum. Maaşıma zam yapın”dedikten sonra maaşını 7 bin TL yaptınız mı?

  4. Makam şoförünüz Şimşek’ten kiraladık dediğiniz aracın piyasa fiyatlarına göre aylık olarak 20-25 bin TL olarak kira bedeli olduğu belirtilmekte. Bu rakamlarda kira bedeli alan makam şoförünüzün geçinememe problemi olabilir mi?

  5. Siz arayan gazetecilere “Bir kampanyadan yararlanmak için makam şoförünü üzerine kaydettirdik, daha sonra yine partinin üzerine kaydettirdik”dediniz mi? Daha sonraki konuşmanızda bu ifadeleri “Ben söylemedim” dediniz mi, demediniz mi?

  6. İlçe başkanları toplantısında bahsi geçen araçla ile ilgili olarak “Bu araç benim şahsi aracım. Benzinini kendi cebimden karşılıyorum”dediniz mi, demediniz mi?

  7. 2020 yılında başka bir kurumda çalıştığı iddia edilen Zafer Said Şimşek’ten aracı nasıl kiraladınız? Makam şoförünüz o tarihlerde başka bir kurumda çalıştığı iddiası doğru mu? Yanınızda işe başladığı tarihlerin resmî belgelerini kamuoyu ile paylaşır mısınız?

  8. Bundan önce 2017’de alınan 2015 model KİA Sorento aracı da yine makam şoförünüzün üzerine kaydettirildiği iddiası doğru mu?

  9. KİA Sorento aracı da yine makam şoförünüzden kiraladıysanız Noterden Kira Sözleşmesi yaptınız mı, kamuoyu ile paylaşır mısınız?

  10. Bu aracı sıfır km olarak ilk önce başka birisinin aldığı, üzerinden 24 saat dahi geçmeden şoförünüz Şimşek’in üzerine kaydettirildi mi? Ettirildiyse neden ilk olarak kendisi almadı?

Sayın başkan, bu skandal iddialarla ilgili bir açıklama yapacak mısınız? Erzurum halkına bir cevabınız olacak mı?

Sayın başkan tüm bu iddialar yalan ise neden bizi mahkemeye vermiyorsunuz? Mahkemeye verin gelip hukuk karşında tüm gerçekleri çıplaklığıyla anlatalım.

Kadim Erzurumlular…

Asgari ücretle evini geçindirme derdinde olan bir makam şoförü 2015 model bir aracı 2017 yılında sıfır km olarak stoktan nasıl alabiliyor? Sonrasında bu aracı satıp değeri yaklaşık 1 milyon TL olduğu belirtilen Skoda SuperB modeli aracı nasıl alabiliyor?

Erzurum halkının takdirine sunuyoruz…

NOT: BİTÜMÜYLE ALLAH VERGİSİ


Anahtar Kelimeler: MEHMET SORUYOR! MEHMET SUSUYOR!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

25.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:37
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı