MEHMET SEKMEN 14 BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANINDAN BİRİSİ

CUMHUR BAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞZN BEKİR BOZDAĞ ARACILIĞIYLA ARALARINDA ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SEKMEN´İNDE BULUNDUĞU 14 BELEDİYE BAŞKANININ ÇOK İYİ ÇALIŞTIĞINI VE ANKETLERDE ÇOK İYİ ÇIKTIĞINI DUYURDU

MEHMET SEKMEN 14 BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANINDAN BİRİSİ

 

 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Abdülkadir Selvi ile yaptığı konuşmada, ?Yerel seçimler daha önce söylediğimiz gibi zamanında yapılacaktır. Cumhurbaşkanımız da bu konuda çok kararlı. Yerel seçimlerde ittifak konusunda fikrimiz net değil. Ancak, yerel seçimlerde büyük ihtimalle sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, mevcut belediye başkanlarımızın çoğunun başarılı olması ve belediye başkanlarının görevden alarak, değişim uygulatması kamuoyuna da çok iyi yansıdı. Anketlerde de öyle çıkıyor.? konuşmalarını dile getirdiği belirtildi.

YEREL SEÇİMLERDE İTTİFAK YAPILACAK MI? VE BELEDİYE BAŞKAN KRİTERLERİ NELER?

Erken seçim defterini kapatan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ? AK Parti´nin yerel seçimlerde düşük oy alacağı için sayın Cumhurbaşkanımızın seçimleri öne çekmek istiyor diye bir dedikodu vardır. Bence, AK Parti yerel seçimlerde kesinlikle düşük oy almaz. Alması için de bir neden de görmüyorum. Mevcut belediye başkanlarımız şu an başarılı bir şekilde çalışıyorlar. Anketlerde de çok iyi çıkıyorlar. Ancak, bazı yerlerde iki dönemden fazla belediye başkanlığı yapanlar vardır. Bunlarda bir değişime gideceğiz. Bunları bir metal yorgunu olarak da görüyoruz. Ama şu gerçeği de söyleyelim ki, anketlerde ve halkın gönlünde taht kuran başkanlarımızı mutlaka iki dönem şartı da olsa tekrar göreve getirmeyi Cumhurbaşkanımız düşünebilir. Ayrıca, belediye başkanlarımızın başarılı AK Parti´nin yerel yönetimlerinin de oy oranlarının da iyi olduğunu da söyleyebilirim. Yüzde 50´yi çok rahat geçeceğiz. Sıkıntılı yerlerde ise yine büyük tedbirler alacağız. Belediye başkanlarının değişimi tabanda olumlu karşılandı. Yerine gelen arkadaşlarımız ellerinden gelenleri yapıyorlar. FETÖ faktörü en güçlü olduğu dönemlerde 2014 yerel seçimlerinde % 45,5 oy oranına sahip olduk. Bence köprünün altında çok büyük sular geçti. Tüm anketlerimizde de % 55 dolayında yerel seçimlerde oy oranımız çıkıyor. Tabi seçim zamanı geldiğinde herşey değişebilir. Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir. MHP ile Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği ittifak işbirliğimiz çok iyi yansıdı. Bizim en çok durduğumuz İstanbul ve Ankara´da ne yapacağımız. Buralarda kendi aramızda MHP ve diğer partilerle ittifak da yapabiliriz. Güçlü olduğumuz yerlerde kesinlikle ittifak düşünmüyoruz. Bu illerin başında Kocaeli, Sakarya, Şanlıurfa, Gaziantep, Konya, Kayseri, Samsun, Antalya, Kahramanmaraş, Denizli, Malatya, Trabzon, Erzurum ve Ordu´da ittifak yapmamız mümkün görünmüyor. Bu illerin mevcut belediye başkanları da çok iyi çalışıyorlar. Anketlerde iyi çıkıyor. MHP´nin kaleleri olan Adana, Mersin ve Manisa gibi CHP´nin güçlü olduğu yerlerde İzmir, Hatay, Tekirdağ, Edirne, Aydın ve Eskişehir gibi illerde MHP ile ittifak yapmayı düşüncesi içerisinde olabiliriz. Şartlarımızı ortaya koyarız. O gün MHP ile bu konuları tekrar tartışırız. Bana göre buna ek olarak seçim ortada olan Hatay´da da işbirliklerine de gidebiliriz? dediği ileri sürüldü.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false