MEHMET EMİN ÖZ İSTİFA ETMELİ NEDEN Mİ? İŞTE GEREKÇELERİ...

AK PARTİ´NİN KIZILCAHAMAM KAMPI SONRASI İLK İSTİFA KOCAELİ´NDEN GELDİ

MEHMET EMİN ÖZ İSTİFA ETMELİ NEDEN Mİ? İŞTE GEREKÇELERİ...

 

 

31 Mart seçimlerinden sonra AK Parti Genel merkezinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 81 ilde alınan sonuçlar masaya yatırılmış, hazırlanan raporlar ışığında 10´un üzerinde İl Başkanı ve bazı ilçe başkanlarıyla yola devam edilmeme kararı alındığı kulis bilgilerinde yer alıyordu.

Ankara kulislerinden sızan bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, seçim sürecinde başarısız olan, adaylarla ters düşen ve özellikle parti içi çekişmelere neden olan teşkilat yönetimleri ile ilgili sürecin başlatıldığı ve önümüzdeki günlerde bu teşkilatlarla yolların ayrılacağı sızan bilgilerin başında geliyordu.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın başkanlığında geçtiğimiz hafta Kızılcahamam´da gerçekleştirilen 28. değerlendirme ve istişare kampı öncesi AK Parti Teşkilat Başkanlığı yönetimiyle bir araya gelerek seçim sürecinde teşkilatların çalışma performanslarına ilişkin rapor görüşülmüştü. Teşkilat Başkanlığının 81 İle ilişkin hazırladığı raporun iki buçuk saat süreyle değerlendirildiği toplantıda seçim sürecinde performansı düşük olan, adayla ters düşen, parti içinde dedikodu ve hizip üreten, parti içi çekişmelere neden olan ve toplumun tepkisini alan teşkilat yöneticileri tek tek tespit edildi. 10´un üzerinde il başkanı ve bazı ilçe başkanlarıyla yola devam edilmeme kararı alındı. Alınan kararların Ankara Kızılcahamam´da gerçekleştirilecek olan 28. değerlendirme ve istişare kampının ardından hızlandırılacağı bildirildi. Bu kapsamda İzmir´in ardından, Seçimi MHP´nin kazandığı Çankırı ve Karaman İl başkanları da istifa etti. AK Parti kaynakları görevden almaların sadece seçimlerin kaybedildiği yerlerle sınırlı kalmayacağı, geçmiş seçimlerle 31 Mart seçimleri arasında büyük oy kaybı yaşanan illeri de kapsayacağını dile getirdiler. 

Bu bilgiler ışığında Geçtiğimiz hafta sonu AK Parti´nin Kızılcahamam´da gerçekleştirdiği 28. Değerlendirme ve istişare toplantısı sonrası İlk istifa Kocaeli´nden geldi.

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, yaklaşık 1 yıldır sürdürdüğü il başkanlığı görevinden istifa etti. Eryarsoy yerel seçimlerde İzmit´i kazanamamalarındaki sorumluluğun kendisine ait olduğunu ifade ederek, ?İstifa talebimi ilettim ve kabul edildi. Bugünden itibaren görevimden istifa ediyorum? dedi.

Şimdi gözler 100 Bin´in üzerinde oy kaybedilen Erzurum´da...

31 Mart seçimleri öncesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan ve iki buçuk saat süreyle değerlendirilen raporların başlıklarına bakılacak olursa, seçim sürecinde performansı düşük olan, adayla ters düşen, parti içinde dedikodu üreten, parti içi çekişmelere neden olan ve toplumun tepkisini alan teşkilatlar şayet tüm çıplaklığıyla masaya yatırıldıysa sırada AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve teşkilatının olacağını söyleyebiliriz.

NEDEN Mİ?

Çünkü;

PERFORMANSI DÜŞÜKTÜ:

Belediye Başkan Aday Adayı ve Meclis üyesi Aday Adayı olma sürecinde İl Teşkilatındaki çoğu kişiyi bazı ilçelerden Belediye Başkan Aday Adayı ve Meclis Üyesi Aday Adayı olmaları için görevlerinden uzaklaştırmış ve İl Teşkilatını seçim sürecince tecrübeli siyasetçilerden arındırarak İl ve İlçe Teşkilatlarını siyaset noktasında tecrübesiz kişilerle doldurup düşük bir performans göstermiştir...

ADAYLA TERS DÜŞTÜ

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için tüm teşkilatıyla birlikte elinden gelen tüm çaba ve gayreti göstermiş Genel Merkez ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın kararıyla Mehmet Sekmen´in Aday gösterilmesi sonucu Mevcut Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve ekibiyle ters düşmüştür.

PARTİ İÇİNDE DEDİKODU ÜRETİLDİ

AK Parti´nin İl teşkilatında görev yapan 50 kişilik yönetim Başkan Mehmet Emin Öz´ün Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağına inanmıştı. Aday gösterilmeyen Mehmet Emin Öz´ün kadrosunda yer alan kişiler şehir bazında Mehmet Sekmen hakkında dedikodular üreterek seçimlerde başarısız olmasını istiyorlardı.

PARTİ İÇERİSİNDE ÇEKİŞMELERE NEDEN OLDU

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Seçimlerden önce Mevcut Belediye Başkanlarının birlikte hareket edemediği, ilçe başkanıyla Belediye başkanının anlaşamadığı ilçelerde İlçe Başkanlık seçimlerinde değişime gitmeyerek yeniden Aday gösterip parti içerisinde çekişmelere neden oldu.

TOPLUMUN TEPKİSİNİ ALDI

24 Haziran seçimlerinde 50 bin´in üzerinde oy kaybedip 1 Milletvekilliğini İYİ Parti´ye kaptıran AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, 31 Mart seçimlerinde bir önceki seçimlerde kaybettiği 50 bin´i aşkın oyu 100 bin´e çıkardı. seçimlerden önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın katıldığı Aday tanıtım toplantısında halka Cumhurbaşkanımızın şehrimize geleceğini gerek sosyal medya üzerinden gerekse duyuruyla tanıtamayan Mehmet Emin Öz, 3 bin kişi kapasiteli Buz Hokey Salonunu dolduramadı. Halka bugüne kadar hiç bir duyuru ve tanıtım yapamayan bir de üstüne Cumhurbaşkanımızın şehrimize gelişini bir sır gibi vatandaşlardan saklayan Mehmet Emin Öz bu sayede toplum´un tepkisini de aldı.

Bu sebeplerden ötürü tek tek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın seçim süreci toplantılarında ele aldığı ve uzun uzun görüştüğü konular düşünüldüğünde önümüzdeki günlerde AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz´ün de istifa etmesi bekleniyor.     


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli