Mahmut Uçar; "KURTULUŞ MEŞALESİ ERZURUM´DAN YAKILDI."
Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, yayınladığı bir mesajla Erzurum Kongresi´nin 100. yıldönümünü tebrik etti.
Tarihi Erzurum Kongresi´nin 100. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, "Bu kongre Cumhuriyete giden yolun meşalesini yakmıştır" dedi. Başkan Uçar mesajında şunları söyledi;
"Bayrak, vatan ve ezan bir milletin temel taşıdır. Dadaş 23 Temmuz 1919 ?da tüm dünyaya örnek olabilecek bir diriliş mücadelesi verdi.
Milletimiz, tıpkı yüz yıl öncesinde olduğu gibi 15 Temmuz´da da aynı feraseti göstererek, hain darbe girişimine fırsat vermedi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın davetiyle meydanlara koşarak hürriyetine ve iradesine sahip çıktı.
Tankların, mermilerin önüne bedenini koyarak bu uğurda canını seve seve feda edebileceğini gösterdi.
İşte 100 yıl önceki bu ruha, torunları 15 Temmuz´da da sahip çıktı, ülke ve millet meselesinde hiç bir gücün millet iradesinin önüne geçilemeyeceğini bir kez daha tarihe altın harflerle yazdı.
Bu duygularla; 23 Temmuz1919´da yakılan bağımsızlık meşalesinin, Erzurum Kongresi´nin 100. yıldönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ülkemiz için can veren aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi de şükranla anıyorum."
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Erzurum
27.03.2026
- İMSAK 04:36
- GÜNEŞ 06:01
- ÖĞLE 12:25
- İKİNDİ 15:55
- AKŞAM 18:40
- YATSI 19:59
- Cuma 2 ° / -0.9 ° Yoğun kar yağışlı
- Cumartesi 6.7 ° / -1.9 ° Güneşli
- Pazar 4.4 ° / -1.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




