LÜTFÜ AĞABEYİ SANA BU ŞEHİR BOŞUNA AĞABEYİ DEMİYOR

LÜTFÜ AĞABEYİ SANA BU ŞEHİR BOŞUNA AĞABEYİ DEMİYOR

Şeker fabrikaları arka arkaya satılıyor. Sıra Erzurum Şeker Fabrikasında...

 

 

Şeker fabrikaları arka arkaya satılıyor. Bugün iki fabrika daha satışa çıktı. Bunlardan biri Burdur diğer Afyon Şeker Fabrikası´ydı. En kıymetli fabrikalardan biri olarak gösterilen Afyon Şeker Fabrikası´nı yine tanıdık bir grup olan Doğuş Çay aldı. Bu ihaleyle birlikte Doğuş Çay´ın elindeki fabrika sayısı 3´ü çıktı.

14 Şeker Fabrikasının ihale sürecinde bugün iki fabrika birden satıldı. Önce Afyon Şeker fabrikasının ihalesi yapıldı ve fabrika 725 milyon lira ile en yüksek fiyatı veren Doğuş Çay´a satıldı. Doğuş Çay en çok şeker pancarı fabrikası alan grup oldu.

Ayyon ihalesinin ardından Burdur şeker fabrikasının ihalesi de sonuçlandırıldı. Burdur Şeker Fabrikası ihalesine Doğuş Çay, Kayseri Şeker, Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifi, Erser Grup, Mutlucan Tuz, Albayrak ve Özbey Holding katıldı. İhalenin ilk turunda Özbey Holding ve Doğuş Çay elendi. Burdur fabrikası için fiyat 432 milyon liraya çıkınca Kayseri Şeker önce mola istedi ardından ihaleden çekildi. İhaleyi Burdur fabrikası için 487 milyon lira teklif veren Erser-Sterk Korsorsiyumu kazandı.

Özelleştirme ihalesi şu ana kadar ihaleye çıkardığı fabrikalardan Erzincan, Kastamonu ve Erzurum için alıcı bulamadı. Ama önümüzdeki günlerde yapılacak ihale de Erzurum Şeker Fabrikası için teklİf süresi uzatılıp taksit imkanı da getirildi. Erzurum Şeker Fabrikalarını yabancı kuruluşlara kaptırmak istemeyen Erzurumlu vatandaşlar ise Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yüceliğ´e seslendiler. Vatandaşlar ilk ihalede alıcı bulunamadığı için sevindiklerini ifade ederek önümüzdeki günlerde Erzurum Şeker Fabrikalarının ihalesinde Tek alıcının Erzurum´un tek Holdingi olan Aşkale Çimento´nun talip olmasının sevindirici olacağını ifade ettiler. Daha önce Belediyelerin bir araya gelerek alması taraftarıydık diye konuşan vatandaşlar, Belediyelerimiz geçen süreçte böyle bir girişimde bulunmadılar. Şükürler olsun ki dışarıdan birileri de talip olmadı. ilk ihale de talip buluamaması ikinci ihalede de bulamayacak anlamına gelmez. Özellikle Doğuş Çay bugün yapılan ihale sonucunda 3. fabrikayı da bünyesine kattı. Biz dışarıdan birilerinin gelip şehrimizin öz malına sahip çıkmasını istemiyoruz. Lütfü ağabeyi´yi göreve davet ediyoruz. Şeker Fabrikalarını sakın dışarıya kaptırmayalım. Geçen Yıllarda Uzanlara kaptırmadığımız Aşkale Çimento nasıl gurur kaynağımız ise Erzurum Şeker Fabrikaları da ikinci gururumuz olarak şehrimizin öz malı olarak kalsın. Lütfü Yüceliğin tüm şehir adına elini taşın altına koymasını beklediklerini belirten vatandaşlar şehrimizdeki diğer işadamlarını da Lütfü Yüceliğe destek olmak için çağrı da bulundular.   

İşte şeker fabrikalarının tamamının satış listesi;

ŞEKER FABRİKALARI KAÇA KİME SATILDI? : 


Çorum Şeker Fabrikası: 528 milyon lira - Safi Katı Yakıt Sanayi şirketi

Yozgat Şeker Fabrikası: 275 milyon lira - Doğuş Çay

Kırşehir Şeker Fabrikası: 330 milyon lira - Tutgu Gıda

Niğde-Bor Şeker Fabrikası: 336 milyon lira - Doğuş Çay 

Ilgın Şeker Fabrikası: 637 milyon lira - Alteks

Turhal Şeker Fabrikası: 569 milyon lira - Kayseri Şeker

Afyon Şeker Fabrikası : 725 milyon lira -  Doğuş Çay

Burdur Şeker Fabrikası : 487 millon lira -Erser-Sterk Korsorsiyumu