Erzurum'un Köprüköy İlçesinde bugün İlçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 107.nci yıl dönümü coşkuyla kutlandı.
Kutlama günü süresince, tüm resmi daireler, özel kuruluşlar ve müesseseler Türk Bayrakları ile süslendi. Ayrıca, ilçenin giriş ve çıkışları ile ana cadde ve parklar Bayraklarla donatıldı.
Bugün saat 10:00’'da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına İlçe Kaymakamı Ahmet Gökçecik ve Belediye Başkanı Nevzat Karasu tarafından çelenk konuldu. Çelenk koyma töreninde saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşımız okundu.
Ardından İlçemizin düşman işgalden kurtuluşunun 107. yıldönümü kutlamaları kapsamında kurtuluş mücadelesi canlandırıldı. Canlandırılan kurtuluş mücadelesi vatandaşlar tarafından heyecanla izlendi.
Törende konuşan Köprüköy Belediye Başkanı Nevzat Karasu, "Bugün ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 107. yıl dönümü nedeniyle burada büyük bir gururu hep beraber yaşıyoruz. Ecdadımız her türlü zorluğa rağmen bu toprakları canları pahasına savunmuş esareti kabul etmerek bizlere bağımsız bir vatan bırakmıştır. Onların bu büyük mücadelesi bugün bizlere büyük bir miras olduğu kadar gelecek nesillerede taşımamız gereken bir sorumluluktur. bizlerde bu şuurla hareket ederek belirtmek isterim ki, Bizim başka bir Türkiye'miz yok. Birlik ve beraberlik içinde Kürdü, Lazı, Çerkezi, Türkü demeden hepimiz birbirimize sahip çıkmalıyız. Bu anlamlı günde vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor onların emanetine sonsuza dek sahip çıkacağımıza bir kez daha söz veriyoruz. Köprüköyümüzün kurtuluşu kutlu olsun" dedi.
Törenlerin ardından Köprüköy Belediye Başkanı Nevzat Karasu Kurtuluş etkinlikleri kapsamında İlçe de yaşayan vatandaşlarla birlikte günün anısına İftar yemeği verdi.