KİM BU ZEYNEP POLAT?

Zeynep Polat'ı Erzurum'da Kim ya da kimler koruyup kolluyor?

KİM BU ZEYNEP POLAT?

 

Atatürk Üniversitesinde son yıllarda personellerin Üniversite dışında bir çok alanda aktif olduklarını görüyoruz.

Asli görevleri Atatürk Üniversitesi'nde çalışmak olması gereken bazı personellerin şehirde siyasetten, ticarete, medya sektöründen dernekciliğe ve kooperatifciliğe kadar uzanan bir çok alanda faaliyet göstermeleri Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı'nın personellerinden bihaber olduğunu gösteriyor.

Daha öncede kaleme aldığımız Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde Prof. Dr. olan Mevlüt Özben'in 2019 yılından beri şehrimizdeki bir Televizyon kanalında program yapımcılığı yapmasına göz yuman Rektör Ömer Çomaklı'nın bu duruma müdahale etmemesi dikkatlerden kaçmamıştı.

Üniversitelerde Akademisyen kadrolarına sahip kişiler elbette kendi branşlarında Ulusal ve Yerel Televizyonlarda kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla programlara konuk olabilirler. Ama Prof. Dr. Mevlüt Özben yaklaşık 2019 yılından beri Televizyon'da kendi alanının dışında siyaset, Eleştiri, Yorum ve Haber programcılığı yapmaktadır. Üsütüne üstelik 2019 yılından beri Atatürk Üniversitesi'nden kesintisiz maaşını alan Prof. Dr. Mevlüt Özben Televizyon programcılığı yapmaya başladığı günden beri asli görevleri arasında olan Üniversiteye faydalı tek bir makale daha hazırlamamıştır.

Atatürk Üniversitesi'nde görev yapan Akademisyenler tarafından sıkça dillendirilen Prof. Dr. Mevlüt Özben'in Atatürk Üniversitesi'nden maaşını alıp Özel bir Televizyon kanalında çalışması dedikdouları devam ederken bu duruma bir yenisi daha eklendi.

Atatürk Üniversitesinde daha önce İngilizce Bölümünde görev yapan şimdilerde ise Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde Büro Memuru olarak görev yapan Zeynep Polat isimli Hanımefendi şehrimizde siyasetten ticarete, dernekcilikten Kooperatifciliğe kadar son yıllarda adından sıkça söz ettiriyor.

Atatürk Üniversitesinde görev yapan Akademisyenler ise Bu kadının ne zaman mesaiye geldiğini merak ediyorlar.

Atatürk Üniversitesi'nden maaşını düzenli olarak alan Zeynep Polat'ın mesai mefhumunun olmadığını, Atatürk Üniversitesi'ne arada sırada uğradığını ama maaşını kesintisiz bir şekilde aldığını söylüyorlar. Bu durum karşısında Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın sessiz kaldığını da vurgulayan Atatürk Üniversitesi personelleri Bu Kadını Kim Ya da Kimler Koruyup Kolluyor diye sordular.

Geçtiğimiz Günlerde ise Zeynep Polat'ın AK Parti'den Milletvekili Adayı Olmaya yakın bir isim olduğunu kaleme alan Gazeteci arkadaşımız Sinan Özçaylak'ın köşe yazısının ardından aslen Elazığ'lı olduğu söylenilen Zeynep Polat'ın Mesaisine gitmeden maaşını alan birisinin isminin Erzurum Milletvekili Adayı olabilme ihtimaline vatandaşlar da sert tepki gösterdi.

Aynı zamanda Erzurum Kadın Girişimi Üretim ve İşletim Kooperatifi ve Müstakil Sanayici İşadamları Derneği Erzurum Kadın Komitesi Başkanlığı görevini de yürüten Zeynep Polat'ın bu işleri yaparken Atatürk Üniversitesi'nde ne zaman çalışıyor sorusunu da Rektör Ömer Çomaklı'ya sormadan edemeyeceğiz...

Öte yandan şehrimizde Muhalefet Partisi olarak bilinen İYİ Parti'de görev alan bazı partililerin de ifadelerine göre, Zeynep Polat'ın İYİ Parti Genel Merkez başta olmak üzere Erzurum'daki Partinin bazı ağır isimleriyle dirsek temasında olduğunu, önümüzdeki Milletvekilliği seçimlerinde Aday listesinde kendisine yer aradığını da belirttiler.

Zeynep Polat isimli aslen Elazığlı olduğu söylenilen bu kadının siyasetten ticarete, dernekcilikten kooperatifciliğe her alanda aktif olması dikkatlerden kaçmazken, bu kadının mesaisine riayet etmemesine sessiz kalan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın bir açıklama yapması bekleniyor.

Yine şehrimizin Gelişmesinde ve Kalkınmasında öncülük eden bazı Sivil Toplum Kuruluşlarında görev alan yetkililer, Bu Kadının Atatürk Üniversitesi'nde personel olmasına rağmen günün hangi saatinde olursa olsun her açılışta, her konferansta, her kutlamada ve her toplantıda gerek söz alması ve gerekse bulunması sanki biri ya da birileri tarafından özellikle organize edilmektedir dediler. Şehrimizde onca girişimci kadınımız olmasına rağmen birilerinin bu kadını özellikle sürekli ön planda tutması artık şehrimizde rahatsız edici bir hal almıştır diye konuşan Sivil Toplum Kuruluşu yetkilileri Bu Kadının arkasında kim ya da kimlerin olduğunu merak ediyoruz diye konuştular. 


Anahtar Kelimeler: ZEYNEP POLAT?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli