KAMU´DA BÜYÜK TEMİZLİK BAŞLIYOR

Kamudaki FETÖ temizliğinin ardından, PKK´lı memurlar için de düğmeye basıldı. Devlet kurumlarında çalışan, 20 bini eğitim ve sağlıkta olmak üzere toplam 40 bin ismin ihraç edilmesi bekleniyor...

KAMU´DA BÜYÜK TEMİZLİK BAŞLIYOR

 

 

Hükümet, devlet kurumlarına sızan FETÖ´ye yönelik temizliğin ardından, önümüzdeki günlerde yeni bir adım daha atıyor. Bu kez devlet, eğitimden sağlığa kadar birçok alandaki PKK´lı memurlardan temizlenecek. Örgüt üyeleriyle ilgili yürüyen soruşturmalar, istihbari bilgiler, itiraflar, sosyal medyadan yapılan paylaşımlar dikkate alınarak, terör örgütü PKK lehine faaliyet yürüten tüm memurlar ihraç edilecek. Devlette yapılacak temizlikte, şüpheye yol açmayacak somut deliller dikkate alınacak. Adli, idari ve güvenlik soruşturmaları baz alınarak gerekli ayıklama yapılacak. PKK´ya militan devşiren tek bir sivil kuruluş kalmayacak, kamudaki elemanlar memuriyetten çıkarılacak. Kamudan, 20 bini eğitim ve sağlıkta olmak üzere toplam 40 bini aşkın ismin ihraç edilmesi bekleniyor.

YAKINDA BİTECEK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, FETÖ soruşturması kapsamında 105 bin kişinin açığa alındığını belirtirken, terör örgütü PKK ile ilgili çalışmayı da önümüzdeki günlerde sonuçlandırmaya çalıştıklarını söyledi. Müezzinoğlu, şöyle konuştu: ?Bu ülkeye ihanet etmeye kimsenin hakkı yok. Devletin imkanlarını PKK terör örgütüne kanalize ediyor. Devletin kadrosunda ama Twitter hesabına bakıyorsun PKK´nın mücadelesini destekliyor.?

DİDİK DİDİK ARAŞTIRILIYOR
PKK´lıların ayıklanmasında, öncelikle MİT ve Emniyet raporları dikkate alınıyor. Sosyal medya üzerinden örgüt lehine paylaşımda bulunanlar, güvenlik güçlerini hedef alan açıklama yapanlar belirleniyor. İncelenen isimler arasında sosyal çevre araştırması kapsamında toplanan veriler, teknik takibe takılanlar, örgüte doğrudan destek veren belediyelerin organizasyonlarında yer alan, çocukların dağa çıkmasını teşvik eden, terör örgütüne yakın kültür-gençlik merkezleri, derneklerde çalışanlar, Kandil çağrıları doğrultusunda sokağa inenler, Kobani eylemlerine katılanlar yer alıyor. Haklarında terör örgütü üyeliğinden dava açılanlar, örgütün Avrupa´daki organizasyonlarına katılanlar da bu kapsamda değerlendiriliyor.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı