İZMİR'DE ERZURUM RÜZGARI ESTİ

Ege Bölgesinde yaşayan Erzurumlulardan Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Federasyon Birliği ve Erzurum Kültür ve Dayanışma Derneğine Teşekkür

İZMİR

 

Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Federasyon Birliği ve Erzurum Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle bu yıl ilki gerçekleştirilen "KURULUŞ'TAN KURTULUŞA" Erzurum Tanıtım Günleri’ başta İzmir olmak üzere tüm Ege Bölgesinde yaşayan Erzurumlular’ın gurur kaynağı oldu.

Geçtiğimiz 13-16 Ekim tarihleri arasında İzmir Basmane'deki Eski Fuar alanı olarak bilinen Kültür Park'ta gerçekleştirilen "Kuruluştan Kurtuluşa Erzurum Tanıtım Günleri” renkli görüntülere sahne olurken, hem İzmirli hem de Erzurumlu vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

Erzurum’dan da yoğun katılımlar ile 13-16 Ekim tarihlerinde düzenlenen etkinlikte resmi açılış töreni 14 Ekim'de yapıldı. Erzurum Tanıtım Günlerinde, kültür ve yöresel lezzetleri ile Aşıklar toyu, türküler geçidi, şairler ve şiirleri, Tasavvuf konserleri, Erzurum Bar ekipleri ve Seyirlik oyunlar, yöresel el sanatları 4 gün süreyle ziyaretçilerine birbirinden güzel anlar yaşattı.

Ege Bölgesinde yaşayan hemşerilerimizle kaynaşmayı hedefledik ve amacımıza ulaştık diye konuşan Ege Bölgesi Dernekleri Federasyonu Başkanı zakir Salmanoğlu, Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz ve önümüzdeki yıllarda Geleneksel hale getireceğimiz İzmir'deki Erzurum Tanıtım Günleri her geçen yıl daha fazla kitlelere Erzurumumuzu tanıtacak. Bu yıl 4 gün süren Etkinliğimizde hedefimize ulaştık. İzmir'de bulunan İlçe ve Erzurum'dan gelen belediyelerle birlikte standlar kurduk. Erzurum'un yöresel ürünlerini ve kültürünü hem tanıttık, hem de hemşerilerimiz ve Ege'de yaşayan vatandaşları buluşturduk. Bizim amacımız Erzurum’un kültürünü burada, İzmir'de tanıtmak. O nedenle de ticari amaçlı bir şey yapmadık. Tamamen Erzurumlu ve Erzurum’dan gelen esnaflarımızı alanımızda ağırladık. Kortej yürüyüyümüzü Erzurum'dan gelen Belediye Başkanlarımızın öncülüğünde gerçekleştirdik. Etkinliğimizin üçüncü gününde Bartın İlimize bağlı Amasra İlçemizde yaşanan Kömür Ocağındaki patlamada 41 Madencimizin ölüm haberini alır almaz Etkinliğimiz kapsamındaki tüm programımızı değiştirerek Konser ve Davul Zurna gibi müzikal etkinlikleri kaldırmak zorunda kaldık. Bu vesileyle Bartın'ın Amasra İlçesinde Kömür ocağında kaybettiğimiz 41 Madencimize de Allahtan Rahmet Kederli ailelerine başsağlığı diliyorum diye konuştu.

Öte yandan Etkinlik kapsamında Komisyon başkanlığı görevini yürüten Erzurum Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Ege Bölgesi Dernekleri Federasyon Başkan yardımcısı Barış Atila Erzurum Tanıtım günlerine bir ay kala adeta Evini Erzurum'a taşıdı. Komisyonda birlikte görev yaptıkları hemşerileriyle birlikte Etkinliğin daha verimli ve amacına uygun olması için Erzurum'u İlçe İlçe dolaşarak hiç bir detayın atlanmaması için gecesini gündüzüne katan Barış Atila ve beraberindekiler Etkinlik kapsamı hakkında şunları konuştu. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz "Kuruluştan Kurtuluş'a Erzurum Tanıtım Günleri etkinliğinde yöresel mutfak kültüründen geleneksel zenginliklerimize varıncaya kadar A’dan Z’ye Erzurum'u İzmir ve Ege Bölgesinde yaşayan vatandaşlarımıza tanıttık. Erzurum, kültürel ve tarihsel değerleri itibariyle önem teşkil eden bir şehir ayrıca Türkiye’de gurbetçisi çok olan illerin başında geliyor. Göç haritasına bakıldığında Erzurum'dan İzmir'e yüz binlerce hemşerimiz gelmiş. Yılda bir defa da olsa sıla hasreti çeken hemşerilerimizle buluşmak adına bu etkinlik bizler için çok önemliydi. Elimizden geleni yaptık. Hemşerilerimizde bizleri yalnız bırakmadılar. Etkinliğimize uzaktan ve yakından katılan herkese çok teşekkür ediyorz diye konuştular.

İZMİR VE EGE BÖLGESİNDE YAŞAYAN DADAŞLARDAN TEŞEKKÜR

İzmir’deki Erzurum derneklerinin olağanüstü çabası ve koordinasyonuyla organize edilen Erzurum Tanıtım Günlerinde buluşan Dadaşlar, söz konusu organizasyonun gerçekleştirilmesinde büyük emeği olan Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Federasyon Birliği ve Erzurum Kültür ve Dayanışma Derneği’ne teşekkür ettiler. Memleketimiz Erzurum’u adeta burada yaşıyor ve o atmosferi iliklerimize kadar hissediyoruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dediler.


Anahtar Kelimeler: İZMİR' ERZURUM RÜZGARI

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

24.04.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:09
  • YATSI 20:36
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı